1 & 1 Dynamic Cloud Server

Värd Windows- och Linux-servrar som gör att du betalar för CPU, RAM och lagring per timme – för små företag inte bara företag: är en dynamisk Cloud Server ett bra sätt att skala ett företag webbtjänst?

Vanligtvis, när du betalar för en värd server, hämtar specifikationen du tror att du behöver och betala för extra bandbredd om du behöver det. Eller du ta ut svängarna och körs på en molnplattform som Azure eller AWS som skalar den service du behöver upp och ner på lämpligt sätt. 1 & 1 erbjuder något mellan de två, en välbekant Linux eller Windows Server 2008 R2-system som börjar som spec du tror att du vill (en rimlig £ 29,99 + moms per månad för en enda kärna, 1 GB RAM, 100 GB lagringsserver), men att du kan skala upp och ner på efterfrågan.

Logga in på din dynamiska server och det ser ut ungefär som alla andra Windows Server 2008 R2-system

Det tar ungefär fem minuter att lägga till eller ta bort kärnor, minne eller lagring när du har stängt din virtuella maskin ner, och du betalar några ören för extra kapacitet, per timme. Du kan lägga till extra kärnor eller steg om 1 GB RAM eller 100GB lagringsutrymme. Så om du skickar ut en e-nyhetsbrev som du hoppas kommer att få dig mer trafik, med ett erbjudande som är giltigt endast för de närmaste timmarna, kan du ge servern mer kraft för bara de få timmar, och extra lagring, och sedan strypa den backa när rusa är över.

Kontrollpanelen för att ändra konfigurationen av din server är enkel, det finns reglage för bearbetning, minne och lagring och du kan se exakt hur mycket den nya konfigurationen kommer att kosta dig innan du godkänner det.

När du behöver mer lagringsutrymme, snabbare bearbetning eller mer minne för en kort tid, kan du ringa upp strömmen

Till skillnad från molnplattformstjänster, inte systemet skala bara för att det är upptagen, du är alltid i kontroll, men du har också att gå och göra de förändringar hand. Du behöver också att stänga din VM ner under några minuter medan Xen system som den dynamiska servern körs allokerar mer resurser, så att du skulle ha en andra VM körs om du behöver vara tillgänglig kontinuerligt och kunna skala upp och ner.

Anslut till Windows Server med Remote Desktop och du hittar några användbara extrafunktioner, från skrivbordsunderlägg som påminner dig om konfigurationen och IP-adressen till servern till en pakethanterare med länkar till en rad användbara verktyg från Notepad ++ och Process Explorer MySQL till Drupal, Joomla och DotNetNuke. Välj en webbapp och du blir ombedd att installera några förutsättningar först, vilket är en praktisk tidsbesparing.

Rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, rörlighet, Hands-on med Plantronics Backbeat GO 3 och Voyager 5200 headset: perfekt för den nya Apple iPhone

En praktisk pakethanterare förenklar installation verktyg och applikationer på din server

Om du inte vill använda Remote Desktop (eller du väljer en Linux-server), kan du fjärr in från en och en kontrollpanel med hjälp av Java-baserade VNC Remote Console, eller så kan du logga in på Parallels Plesk instans medföljer hosting paket. Detta ger dig samma typ av verktyg du hittar i Server Manager, men på distans, du kan schemalägga backuper, hantera databaser och e-post, justera spamfilter, stoppa och starta systemtjänster och så vidare. 1 & 1 ger också mobilt administration och övervakningsverktyg för iOS och Android, så att du kan hålla ett öga på servern.

Om du inte behöver ändra kapaciteten som ofta finns det ingen anledning att betala extra för den flexibilitet, särskilt som du inte kan leva migrera till mer kapacitet. Men om du letar efter en pay-as-you go webbhotell, 1 & 1 paket ger dig granularitet en molntjänst med vana av en server som kan köra program du vill köra på någon annan server istället för att skriva en anpassad app för att passa en molnplattform eller betala extra för att köra en vanlig server bild på en molnplattform som är optimerad för en annan utveckling stil. Tänk på det som att få fördelarna med molnet utan att behöva byta ditt sätt att arbeta.

mary Branscombe

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Hands-on med Plantronics Backbeat GO 3 och Voyager 5200 headset: Perfekt för den nya Apple iPhone