3D fotboll, någon? Intel erbjuder titt på 21st Century tv

TV är inte TV längre. Det är ur lådan. Det är off the wall och det kommer inte tillbaka när som helst snart.

Det var den första raden av den slutliga keynote på Intel Developer Forum, levererats av Intel ledn Justin Rattner, som intog scenen för att prata om framtiden för TV. Vid förra årets IDF, Yahoo och Intel utlöste visst intresse med sina demonstrationer av Widget TV, som kommer att föra en app-liknande upplevelse till vardagsrummet skärmen. I år har fokus legat runt ett par andra ämnen, inklusive flera enheter, anpassning, social interaktion och kommande 3D-visning.

Det är ganska mycket en tanke på att en 21: a århundradet tv-upplevelse är på horisonten. Rattner påpekade en del statistik: 2015, förväntar sig att se 500 miljarder timmars videoinnehåll på molnet och 12 miljarder enheter som kan ta emot “TV” innehåll via Internet. Anordningarna del är viktigt att komma ihåg, särskilt som det avser tillbaka till kontinuum som Intels vd Paul Otellini refereras i öppningen keynote tidigare i veckan.

Tanken är att tittarupplevelsen video ska vara densamma oavsett om du tittar på en TV, bärbar dator, iPhone eller någon annan typ av mobilt Internet-enhet, eller MID. Utvecklare och innehållsskapare ska inte behöva oroa sig för plattformen, sade Otellini. Tekniken ska göra det möjligt för innehållet att erkänna plattformen och justera. Men Intel har visioner om att ta samspelet mellan TV och mobila enheter ett steg längre.

En av de på scenen demos inblandade Rattner, bärande en MID, gå mot en TV-skärm med en set-top box ansluten. När han kom fysiskt närmare till TV, set-top box erkänt MID och innehållet på den. Så det visste från sin kalender, till exempel, att han hade middag planer på en timme – så det visste inte att erbjuda en lång film eller ett sportevenemang. Det visste också att han hade forskat gitarrer på hans MID och tagit med honom till en Guitar Center butik under helgen. Japp, det fanns gitarr annonser på TV-skärmen för honom.

Rattner talade också om hur Intel forskare länge har studerat mänsklig interaktion med datorer. Det är inte bara vad de gör, men hur de gör det som ger Intel den information som behövs för att bygga nästa generation av produkter. Studera vanor TV-tittare har också viss insikt. Företaget visade en video om vad forskare vid Georgia Tech University gör för att studera mänsklig interaktion med TV. En linje från den video fastnat med mig: “Människor Tivo, Hulu och YouTube omväxlande medan de IM, text, tweet och blogg.”

I generationer har människor socialt interagera med vad de upplever på TV. (Alla Trekkies ute?) Forskarna försöker förstå och utveckla nya sociala medier upplevelser runt media. Visst kan det vara så enkelt som Facebook och Twitter typ grejer – eller andra online-forum för människor att delta i diskussioner om vad de just har sett och upplevt via TV-show. Tänk dig till exempel att en tittare nu kan uppleva showen i en virtuell värld eller kanske har den erfarenheten att dyka upp i en iPhone spel.

Att föra ihop, tog Intel en stund för att påminna oss om att alla dessa plaforms, alla dessa erfarenheter och interaktioner byggs på Intel-arkitektur, som håller blir snabbare och mer förfinad. Företaget presenterade idag Atom CE4100, tidigare känd som Sodaville de första 45nm hemelektronik System-on-Chip, som syftar till att webbinnehåll och tjänster till enheter såsom digital-TV, DVD-spelare och avancerade set-top-boxar. Men det är inte bara processorteknik som kommer att driva framtidens TV. Det är utvecklare som kommer att forma 21st Century bygga på arkitekturen att erbjuda nya upplevelser och interaktioner som kommer att forma framtiden.

Intels Maloney: Förbättrad teknik kan ta itu med krav på nya datacenter, Intel på bärbara chips: Hastighet dödar; Intel utvecklare – skriva program för Atom, Intels Moblin demo ser lovande ut, IDF: 09: En titt på smarta skyltar och digitala spelautomater; Intel: 32nm är bara början, Intel retar 22 nanometer chips

Saker som 3D.

Att tekniken är också på gång. Företag som Sony och Panasonic talar om 3D-apparater, sade Rattner. Men Intel inbjuden mindre företag på scenen för att tala om vad de gör, liksom. Ett företag som heter HDI, till exempel, är att skapa en teknik för avläsning ramar med en hastighet som ger 3D-bilder med hjälp av laserteknik.

Men ett annat företag, som kallas 3ality Digital, tar tekniken bortom inspelade filmer. De fokuserar på förmågan att föra 3D-tekniken till direktsänd TV. Demos visade några intressanta möjligheter som kan så småningom bundna vad Cisco gör med telepresence (tror ett möte rum med 3D-bilder av kollegor spridda runt om i världen.) Men vad som är ännu större än så? Varför, sport, naturligtvis.

Jag kan se möjligheterna nu stora linebackers krossning genom vardagsrummet, kasta varandra i soffan och faller på toppen av drycker och snacks – allt utan att bryta eller spilla något.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Om detta inte är en bra anledning för att prata hustru till en ny TV, jag vet inte vad som är.

Föregående IDF täckning

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus