3D-utskrifter huvuden mot vanliga

Det banar väg för prototyper ska utformas på ett mer effektivt och kostnaderna för antagandet minskar, men för 3D-utskrifter att nå vanliga antagandet, måste dess användning först förenklas för icke-tekniskt kunniga.

Hong Kong infödda Elton Leung först biten av DIY bugg när han observerade sin far montera, dekonstruera och montera den ursprungliga Apple II dator. Idag tror han 3D-skrivare, som insättningsmateriallager för att tillverka ett föremål från marken upp, har återupplivat begreppet människor kan bygga och anpassa sina produkter.

Leung sa: “I min fars generation, visste alla hur man gör något eller hur man rättar till något Trenden har kommit tillbaka..”

Kostnaden för 3D-skrivare har sjunkit kraftigt under de senaste tio åren, från tiotusentals dollar till en bråkdel av detta belopp, sätta tekniken i grepp om vanliga konsumenten. Denna marknad är värd cirka US $ 1,7 miljarder kronor och förväntas växa till US $ 3,7 miljarder 2015, enligt konsultföretaget Wohlers Associates.

Ju lättare tillgänglighet 3D-skrivare har hjälpt frö produkttillverkningsföretag tidigare inte varit möjligt.

Leung var fascinerad av hans första möte med Palmpilot, en av de tidigaste mobila enheter som styrs av en användares beröring, där han fann pennan intuitiv. Dock visade entusiasm i frustration som pennan har skurits ner till en bråkdel av sin forna längd för att vara kompatibel med mindre telefoner.

För ungefär tre år sedan beslutade Leung att skapa en utdragbar penna som replik upplevelsen av att hålla en penna. Han riktade mer populära handhållna konsumentspelenhet, Nintendo DS, och dess efterföljare, 3DS.

Den traditionella tillverkningsprocess hade betydande hinder, som kräver en initial US $ 1000 prototyp som används för att utveckla en liten mögel som kostar minst US $ 10,000 och används för att tillverka 100.000 enheter.

Skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, hårdvara, HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter, 3D Printing, Bioprinting ben och muskler:? De bläckstråleskrivare cell skrivare som formar framtiden för transplantationer, hårdvara, Samsung släpper SDK för B2B skrivare UX

Skalan och felmarginalen var också alltför stor.

“Det är mycket dyrt, särskilt när du inte vet om marknaden kommer att acceptera det, eller kommer att vilja din produkt eller inte”, sade Leung. Istället han betalade ett lokalt företag US $ 120 att tillverka tre prototyper från över 14 olika mönster som skapats i Autodesks Inventor software.The X-Stylus serie därmed föddes.

Ännu viktigare, dessa immateriella rättigheter – som han senare patenterad – var grunden för hans gröna lampa konstruktion företag, som så småningom skulle generera tiotusentals dollar. I september förra året, Leung försåld US $ 8,710 värde av X-Stylus Kritor för 3DS via crowdfunding plats, Indiegogo. Tidigare i år, han försåld US $ 51.025 värde av produkter till 527 personer för en uppföljning modell, Xstylus Touch för iPad. Totalt har han sålt tusentals “stylii” prissatta mellan US $ 20 och US $ 39 vardera.

Allt det skulle ha varit nästan omöjligt utan 3D-skrivare, sade han. Detta var temat för HK Mini Makerfaire i augusti, som visade produkter såsom en DIY Segway och 3D-skärmen fäste för iPad.

Nu planerar Leung att utveckla en ny nappflaska, som kan tillgodose hans förstfödde, eller en mobiltelefon fall med hjälp av 3D-skrivare. “Det kommer definitivt påskynda processen Vi behöver inte längre att hyra -. Eller är beroende av – andra människor”, säger han. “Om jag vill snabbt ändra en konstruktion, kan jag göra det direkt. Även i några dagar.

Denna teknik kan snart vara i händerna på konsumenterna.

Att föra 3D-utskrifter fåran, vid en 3000 kvadratfot fabrik i Kwai Hing – hem Hongkongs produktionsindustrin på 90-talet innan det, drev norrut till Kina, – amerikansk expat Jon Buford har börjat tillverkning och distribution av vad som marknadsförs som världens billigaste 3D-skrivare, den Makibox.

Buford hoppas US $ 200 enheten kan hjälpa driva denna teknik till massorna.

Jämfört med andra modeller som såldes för hundratals eller tusentals dollar, har han antagit IKEA filosofi att utveckla en modell för en bråkdel av priset – genom att låta köparen montera den slutliga produkten. Detta steg utmanar en blivande skrivare har lust – och ännu viktigare, tålamod – för att navigera de utmaningar som väntar.

Medan vem som helst kan snabbt börja spela med en tablett eller smartphone, skulle de vara illa av den komplicerade arbetsflöde för 3D-skrivare, sade Buford, som beskrev processen

– Hämta en 3D-fil, eller skapa en själv via PC-design mjukvara, eller en smartphone-app.

– “Digest” eller konvertera filen till ett format som kan användas av 3D-skrivare.

– Använd ett annat program för att styra 3D-skrivare.

Detta definierar den grundläggande kamp Makibox och på många sätt, mainstream rörelsen. “Kommer du ihåg hur datorer var tillbaka på 80-talet där det fanns hoops du var tvungen att gå igenom för att få det att fungera?” Buford återkallas. “Det är i grund och botten där tekniken är på just nu.

Vi är i detta skede där 3D-skrivare kan användas av personer med en viss fallenhet, men för inte mycket-tekniskt kunniga, kommer det att ta lite mer – det är inte bara en plug-and-play app just nu, “sade Buford.” Vi behöver polera mjukvara och hårdvara över en annan generation så det kan plug-in och arbete.

“Det är inte så långt borta”, tillade han. De första 10 Makiboxes är på väg till betakunder och när han är övertygad om att de kommer att effektivt distribueras planerar Buford att rampa upp produktionen för att tillfredsställa 800-enhet orderstocken som inkluderar Leung.

Masskonsumtion bidrar till att skapa en 3D-ekosystem för användarna att sömlöst skapa, tillgång och tillverka föremål – precis vad iPhone och iTunes gjorde för musik och appar. Detta kommer sedan att driva innovation.

Appar för att 3D-verklighet, Smartphone appar som utvecklats av design mjukvara leverantör, Autodesk, som omfattar 123D Catch appen har laddats ner nästan 100 miljoner gånger. Andra 3D-scanner program inkluderar MakerBot av TRIMENSIONAL och iScan3D av Digiteyezer.

123DCatch har 3D-modellen av brorson till Autodesks personlig design och tillverkning produktchef, Christian Pramuk, som använde iPhone app för att fotografera hans brorson huvud från en 360 graders perspektiv. Appen komprimerar sedan bilderna till en 3D-modell på Autodesks fjärrmolnservrar – redo att exporteras och redigeras till webb-baserad applikation, 123DSculpt.

Pramuk skär nästan ett hål i hans brorson huvud och beordrade sedan en modell i ett genomskinligt material från en av utskriftspartner. När han tappade en LED-ljus i kaviteten, blev hans brorson en lampa.

Autodesk gör 11.000 av dessa projekt varje vecka, enligt bolagets konsumentprodukter chef för affärsutveckling och partnerskap, Mary Hope McQuisition. Nästan 10.000 projekt delas på åhörarläktaren.

Apparna adress även 3D-skrivare hönan och ägget dilemma: skrivare är endast lika värdefulla som antalet datormodeller som kan tillverkas i objekt.

McQuiston säger: “Vi tror verkligen programmet har varit den felande bit Det är helt avgörande för att möjliggöra icke-tekniska människor att delta..”

Mahesh Sharma är frilans IT skribent baserad i Australien.

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter

Bioprinting ben och muskler: De bläckstråleskrivare cell skrivare som formar framtiden för transplantationer

? Samsung släpper SDK för B2B skrivare UX