5 verktyg för att vässa din lokal marknadsföring kant

En av de största försäljningsargumenten för alla småföretag är dess lokala anslutningar – dess roll och överklagande inom ett visst geografiskt samhälle. Det är därför många ägare fortfarande räkna word of mouth som deras största marknadsföring allierade.

Internet har skrivit dessa regler, att hjälpa småföretagare skala som historisk fördel. Och naturligtvis finns det många startups faller över själva att erbjuda företagare eller små företag verktyg som hjälper förstärka de lokala marknadsföringsinsatser. Här är fem utvecklingar Jag har läst om under den senaste månaden ensam

KnexxLocal – Toronto-baserade start, som just fått $ 1.100.000 i såddfinansiering, har skapat en mobil iPhone applikation som heter Instamonial att små företag kan använda för att marknadsföra sig via sociala kanaler, inklusive Facebook, Twitter, Linkedin och Pinterest. Appen har ett mycket specifikt syfte: du tar ett foto av en produkt eller ett objekt, och sedan skicka den till specifika kunder att få feedback i realtid. När återkoppling har mottagits, är bilden skickas till företagets webbplats, och sprids via sociala medier.

Word-of-mouth remisser är oerhört viktigt i cateringbranschen “, säger Michael Novak, ägare av företagens begär.” Därför är det viktigt att ta en aktiv strategi för att se till att erfarenheterna från dina nöjda kunder återspeglas på nätet. Men i det förflutna, har processen varit komplicerade och tidskrävande. Instamonial har ändrat på detta.

edo Marknads – I december skrev jag om, fyra verktyg och resurser som hjälper småföretag belöning lojala kunder, genom att skapa kampanjer eller erbjudanden som utlöses av deras verksamhet. Edo Marketplace är en annan tjänst som hjälper små företag skapar mycket hyper erbjudanden, genom att koppla erbjudanden till konsumenten transaktionsdata. Kampanjer skickas till potentiella kunder kreditkort, betalkort eller mobil enhet, där de kan krediteras omedelbart. Småföretagare betalar en provision på erbjudandet endast när den löses. Videon nedan ger mer insikt i hur plattformen fungerar

Glassmap – Jag hade inte hört talas om denna mobil app tills jag läste att Groupon hade köpt platsbaserade sociala app start i slutet av januari. Det finns inte mycket information, men de dagliga erbjudanden pionjärerna förväntas använda Glassmap teknik för att göra erbjuder mycket mer lokala – och potentiellt mycket mer relevant. “Vårt mål när vi började bygga Glassmap var att hjälpa människor att hitta vad som var intressant och relevant runt dem,” start skrev om sin buyout. “Men i tydligare ordalag, vi bara verkligen ville forma alla dessa fina idéer och innovationer i Silicon Valley i en enkel och användbart verktyg för den verkliga världen.” Så räknar Groupon att försöka förbättra sin platsbaserade betydelse för småföretag inom en mycket snar framtid.

Vägvisare – Finansieras av Google och samma riskkapitalister som byggde upp Twitter, Tumblr och Foursquare, vägvisare är en marknadsföringsinstrumentpanel med fokus på mycket lokal uppsökande och marknadsföring automatisering. Tjänsten hjälper till att fördela kampanjer genom 1200 partner, inklusive Google, Amazon och Yellow Pages, genom att tillhandahålla mallar som små företag kan använda för att skapa erbjudanden och ställa frågor om var de ska fördelas. Dess stora planen är förmågan att generera nya kund leads som förvandlas till återkommande kunder. “De kommer aldrig att bli överväldigad, men vad de ska se är en riktigt stadig ström av nya kunder varje månad”, säger Jacco de Bruijn, vice vd för marknadsföring. Företaget hävdar 95 procent fler vyer, besök och försäljning än lokala kampanjer på Google AdWords eller Yelp. Det finns cirka 6000 företag som använder plattformen, den månatliga avgiften är $ 149, plus en avgift på genomförda transaktioner till följd av kampanjer.

SpotOn – SpotOn är en annan digital lojalitet nätverk specifikt inriktade på lokala köpmän och deras kunder: hittills har det, som undertecknades mer än 5000 företag, inklusive mer än 1000 sedan början av 2013, enligt företaget. Tjänstens HotSpot instrumentpanelen gör att små företag att förbättra intäkterna i lågtrafik eller målgrupp som inte har stoppats av för en stund. Småföretagare kan interagera med tjänsten med ett tablett baserad applikation. “Hela vårt fokus ligger på att förenkla uppgifter som hjälper handlarna att förbättra kundförvärv och behålla”, säger Zachary Hyman, en av grundarna av företaget. “På bara några klick kan en företagsägaren skicka speciell födelsedags belöningar eller ett erbjudande om att vinna tillbaka förfallit kunder.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

För ungefär SMB marknadsföring alternativ och verktyg

4 lojalitetsprogram skräddarsydda tjänster för småföretag

Service hjälper småföretag att bygga synlighet för marknadsföring innehåll

De 10 bästa marknadsföring på nätet tips för små företag

HubSpot översyner SMB marknadsföringstillämpningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela