6 vägar CIO kan vara mer som riskkapitalister

Det har varit någon ände på spekulationer om vad som har hänt med CIO: s roll – från fullfjädrad företagspartner till digital anstiftare.

Men Deloittes Tom Galizia och Chris Garibaldi säger att CIO faktiskt utvecklas till en helt ny roll inom väggarna i sina organisationer. I en ny rapport, föreslår de att CIO: er är väl positionerat som “riskkapitalister” i sina organisationer.

Det är vettigt. På många sätt, CIO: er lyssna på en hel del platser och fatta beslut om att investera stora mängder av medel. De behöver för att bedöma risker och möjligheter. När de har gjort sina investeringar, de behöver för att hålla evangelisera tillvägagångssättet, samt hålla koll på hur deras pengar spenderas.

Den enda stora skillnaden är CIO använda andra människors pengar, medan VC sannolikt att sätta sina egna pengar till satsningar. Galizia och Garibaldi lägger också att CIO: er och riskkapitalister är världar isär på många sätt. “CIO inte kan skjuta från höften på riskfyllda investeringar. De ger viktiga tjänster som företag helt enkelt inte kan göra utan, där risken för att få det fel kan bli katastrofala.”

Däremot kan CIO: er lära mycket av VC samt – “balansera investeringar i befintliga system, innovation, och även blödningar senaste tekniken, förståelse, och kommunicera-affärsvärdet, och anpassa talang med affärsidé.

VC “verkar i en high-stakes miljö där extra värdeskapande och oundvikliga förluster kan samexistera i en portfölj av beräknade investeringar” Galizia och Garibaldi påpeka. “Så gör CIO: er.

Portföljinvesteringsstrategi: Jonglering och balanserings portföljer är en del av CIO: s arbete. Utvecklingen av företag är att skapa en portfölj förhållningssätt till IT – 38% har gjort det bara det senaste året.

Bestäm värderingar: “En CIO med en VC tänkesätt inte bara rapportera om organisationens att göra-listan eller inventering av tillgångar, CIO kommunicerar kvantitativa och kvalitativa värde IT-organisationen bidrar till verksamheten,” Galizia och Garibaldi tillstånd.

IT prioriteringar, 7 vanor effektiva IT-tjänster, IT-prioriteringar, en två-ordet strategi för CIO digitala ambitioner: Carpe diem, Big Data Analytics, digital insikter är den nya valutan av verksamheten, utvecklare, Undersökning: IT-utveckling, drift lag verkligen leverera när man arbetar tillsammans

Handicap: “Se till att du får vad du behöver för att ge vad företag vill från IT”, skriver de. “Och vara redo att omvärdera mot bakgrund av marknadsförändringar, M & A-evenemang, eller ledarskap övergångar.

Hedge: “Bygg en koncession arkitektur som gör det möjligt att tillgångar hamnen till olika aktörer eller slutare underpresterande investeringar eller partnerskap för att gå vidare till nästa tillfälle.”

Främja, främja, främja: “Förstå din nuvarande varumärke tillstånd, sedan bygga medvetenheten om IT: s uppdrag, effektivitet och vision” Galizia och Garibaldi säga. “Det bör vara en styrelse-nivå ämne erkänd som en av kronjuvelerna i bolaget. Externt är det viktigt att attrahera talanger, och uppmärksamhet. Även vissa ledande riskkapitalbolagen har lanserat PR- och marknadsföringsinsatser.

Broker talang: VC har en knack för spotting talang, och veta vad som krävs för att hålla talang ombord och motiverad. “CIO behöver doers och tänkare precis som VC, men de behöver också ledare. Använd denna tid av innovation som ett sätt att ta initiativ för att belöna och behålla visat talang med nyfikenhet och hästkrafter att hjälpa till att leda tillväxt” skriver författarna.

7 vanor för effektiv IT-tjänster

En två-ordet strategi för CIO digitala ambitioner: carpe diem

Digitala insikter är den nya valutan av företag

Undersökning: IT-utveckling, drift lag verkligen leverera när man arbetar tillsammans