7 viktiga överlevnadstips Amazons föräldralösa 0,07 procent kan lära oss

Moln teknik är svårt att bygga. Även om du är ett företag med alla molnet erfarenhet av Amazon.com (förmodligen en av de två största hjärnan litar på planeten för cloud genomförande), vilket gör det allt arbete kan vara en utmaning.

Igår rapporterade registret att cirka 0,07 procent av Amazons förlorade EBS lagringsvolymer i östra regionen av infrastrukturen moln inte är helt återvinningsbart.

Med andra ord är en del data permanent.

Detta är naturligtvis med hänvisning till Amazons förödande moln misslyckande förra veckan.

Om det finns någon företag skulle du tror att du kan lita på med dina data, skulle det vara Amazon. Ännu mer än Google – som är sannolikt att hålla dina data, och utsätt den sedan till någon form av omänsklig kontroll, försöker att extrahera enhetlig fältteori, meningen med livet, och vad din favorit frukostflingor är från data som lagras i din online-dokument – Amazon har alltid verkade vara den mest betrodda innehavare av den heliga molnet.

Men de som flyger för högt är uppenbarligen avsedda att falla till jorden, och Amazons moln gömde inom det inte bara en silverkant, men blixtar.

[Det är på denna punkt som era goda författare måste be om ursäkt för metaforer han mauling. Som ni alla vet vid det här laget, kan han inte hjälpa sig själv. Nu tillbaka till vår berättelse.]

Medan Amazons kunder otvivelaktigt störs av förekomsten (faktiskt, brist därav) av oåterkalleliga uppgifter finns det viktiga lärdomar att dra här, både för kunder inom den privata sektorn och – inte minst – statliga kunder flyttar allt mer till molnet.

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Lektion 1: Lita inte på någon enskild leverantör

Det har alltid förvånade mig att människor litar på sina data till molnet. Som en kille som drivs mitt eget e-postserver sedan innan det fanns förbränningsmotorer, har det aldrig verkade helt rätt att konsumenter och företag skulle lägga all sin kritisk information i någon annans händer.

Jag vet att det är jobbigt att hantera allt själv, och jag vet att gratis verkar vara ett så bra pris, men om du har varit runt blocket mer än bara ett par gånger, kommer du att inse att även några av de mest lovande företag kan misslyckas (eller ändra sitt beteende).

Om du bryr dig om dina data (och du bör du verkligen, verkligen bör), sedan se till att du inte lita på bara en leverantör. Att säljaren kan gå i konkurs, förvärvas av en konkurrent, eller bara förvandlas till en fullständig och total a-hål.

Lektion 2: back-up alltid dina data

Jag vet att detta borde vara uppenbart, men det är tydligen inte. Jag kan inte säga hur många gnäll barn jag har stött under åren som var för dum eller för lat för att backa sina grejer upp.

Vilket leder mig till …

Lektion 3: Om alla dina datas i molnet, tillbaka upp till en lokal miljö

Jag tror inte att bara för att dina data är på ett moln leverantör system och de förment tillbaka grejer upp, att det verkligen kommer att säkerhetskopieras.

Du bör alltid hålla en lokal kopia (på dina egna datorer – stora enheter är billiga dessa dagar) av alla dina data.

Om du inte vet hur du säkerhetskopierar de levande databaser lära. Om du inte vet hur man extrahera data från dina löpande system, räkna ut.

Och om du tror att du har för mycket data eller datauppsättningen är för stor för att ladda ner varje dag, överväga att använda rsync, vilket kommer att göra utmärkta inkrementella säkerhetskopieringar och var avsedd för just den här sortens saker.

Och ja, detta är min andra omnämnande av rsync denna månad.

Lektion 4: Sedan backa upp

Så, nu när du har hämtat dina molndata till lokala maskiner, tillbaka det där upp. Känn dig fri att backa upp det till andra maskiner, till något så arkaiskt som band, eller ens tillbaka till molnet (men en annan leverantörs moln, tack).

Lektion 5: Planera alltid för någon form av roll-over till en annan leverantör

Förvara inte alla ägg i en korg. Ännu viktigare, om du behöver vara igång 24/7, se till att du har alternativa servrar som du kan hoppa till om dina primära servrar (eller infrastruktur) går ner.

Å andra sidan…

Lektion 6: Din alternativa leverantör kan vara att använda samma infrastruktur

Naturligtvis kan det verkligen suger om du registrerar dig med en helt annan leverantör för att ge alternativ, övertagande tjänster och sedan ta reda på att deras infrastruktur leverantör är densamma som din primära leverantör.

Så, se till att du vet var din suppleant, övertagande leverantörer får sina resurser från, och se till att du använder helt separata resurser datacenter.

Och slutligen…

Lektion 7: Service Level Agreements inte kommer att spara din röv när tekniken är ute för att få dig

Många kunder är beroende av SLA som löftet att de ska få den service de förväntar sig. Det är allt gott och väl, utom ibland teknik misslyckas. Ibland teknik misslyckas även om din leverantör är det bästa som finns.

När det händer, inte bara förlita sig på ett löfte i en inköpsdokument. Se till att dina fail-over logistik är på plats.

Annars, när ditt företag eller organisation går ner hårt, kan man lika gärna skriva ditt CV på baksidan av det berömda SLA.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip