Alibabas Taobao tillsagd att lämna Taiwan i 6 månader

Taiwanesiska myndigheterna har gett Alibaba Group sex månader för att avveckla Taobao verksamhet på ön som företaget underlåtit att ansöka om tillstånd som krävs för en kinesiska fastlandet företag att göra affärer, rapporterade lokala medier den 15 maj.

Taobao kom till Taiwan registrerat som ett företag i Hongkong och inte ansöka om tillstånd. Följaktligen böter på NT $ 240.000 (7848 $) infördes på Taobao.

Det är den andra utvisningen att slå Alibaba i år för att inte få rätt tillstånd.

I mars Alibaba.com skyldig att lämna Taiwan inom sex månader av liknande skäl, tillsammans med böter på NT $ 120.000 ($ 3924).

I ett svar till kinesisk media på måndag, sade Alibaba det försökte kommunicera med relevanta regulatoriska myndigheter i Taiwan, och dess Taobao.com och business-to-business plattform skulle inte påverkas på ön.

Alibaba har haft en koppling av huvudvärk nyligen som en grupp av lyxmärken, inklusive Gucci, Balenciaga och Yves Saint Laurent, också lämnat in en stämningsansökan i USA hävdar att Alibaba är medvetet hjälpte förfalskare att sälja förfalskade varor på sin plattform.

Stämningen hävdar att Alibaba “konspirerat för att tillverka, erbjudande om försäljning och trafik med förfalskade produkter med varumärkenas varumärken utan deras tillstånd”. Det höjde ett exempel på en köpman på Taobao säljer uppenbarligen falska Gucci påsar för grossistpriser på $ 2 till $ 5 vardera om en köpare köpt ett minimum av 2.000 påsar, medan äkta påsen normalt säljs för $ 795.

Alibaba sade i ett uttalande att företaget har en stark meritlista, och samarbetar med ett stort antal varumärken för att hjälpa dem att skydda sina immateriella rättigheter.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Yahoo sade att det fortfarande planerar att arbeta för att fylla en planerad avknoppning av sin andel i kinesiska online jätte Alibaba.

Yahoo har erkänt att de amerikanska myndigheterna granskar skattefria status den planerade avknoppningen av sin andel i kinesiska online jätte Alibaba, men sade att affären kommer att fortsätta ändå.

Ett uttalande från Kalifornien företaget på onsdagen sade Internal Revenue Service hade indikerat att Skatteverket “planer på att studera dess regler” på skattefria transaktioner såsom en planerad för Alibaba.

IRS uttalande är “inte specifikt för Yahoos planerade Q4 2015 spin-off” av sin Alibaba spel, och “speglar ingen förändring i tillämplig lag och påverkar inte tidigare inlämnade härskande förfrågningar.

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

“Yahoo fortsätter att arbeta mot att slutföra den planerade avknoppningen i Q4 2015,” företaget sade.

Yahoo meddelade planen i januari att avyttra sin Alibaba insats med en struktur som undviker en potentiell skatteutgifterna på upp till $ 16 miljarder dollar.

Planen efterlyser skapandet av ett oberoende investmentbolag som heter SpinCo att hålla Alibaba aktier, men som skulle ägas av Yahoo aktieägare.

På tisdag, föll Yahoo aktier 7,6 procent på rapporter om att IRS kunde förneka den skattefria status.

Yahoo köpte 40 procent av aktierna i den kinesiska online-jätte i 2005 för $ 1 miljard dollar.

Den nuvarande andel på cirka 15 procent är värt mer än $ 30 miljarder dollar.

med AAP

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Yahoos Alibaba spin-off för att fortsätta