Amazon bara förstört en stor del av tabletten marknaden

mul-ti-plexer-er. substantiv. En anordning, i elektronik, syntetiserar att olika datasignaler till en enda, enhetlig utgång. webbplatsen Multiplexer går samman olika perspektiv, medietyper, och datakällor och syntetiserar dem i ett tydligt budskap, via en sponsrad blogg.

webbplatsen Multiplexer tillåter marknadsförare att ansluta direkt med webbplatsen samhället genom att ge dem möjlighet att blogga på hemsidan publiceringsplattform. Innehållet på webbplatsen Multiplexerkontrollsystem bloggar produceras i samarbete med sponsorn och är inte en del av webbplatsens redaktionella innehållet.

Jeff Bezos har själ tightfisted taiwanesiska fabriksägare. Jag hoppas att jag får säga detta, är taiwanesiska-amerikanska själv, och också för att jag säger det fullt beundran Amazons vd för den kommande $ 199 Kindle Fire tablett.

Låt mig förklara. Taiwan och Kinas uppgång under de senaste två decennierna som världens ledande masstillverkare för, ja, nästan allt, beror på energi, disciplin och låt oss inse det, snåla sätt att alla i leveranskedjan, särskilt fabriks chefer , som även i Kina förblir övervägande taiwanesiska.

Det är de här killarna, inte Andy Grove eller Steve Jobs, som gör det smutsiga arbetet möjliggör mirakel som det faktum att dagens datorer kostar lika mycket som de gjorde för 25 år sedan och ändå är många tiotusentals gånger kraftfullare. *

De gör detta genom att sälja på rakbladstunna marginaler och satsa på volym för att så småningom ta dem in i det svarta. Det har länge varit Bezos strategi, som går tillbaka till dot-com eran när Amazon växte som ogräs men ändå förlora pengar. Så Amazon kan mycket väl förlora $ 50 för vart och ett av de första flera miljoner Kindle Bränder det säljer, som olika Wall Street analytiker förutspår.

Men vid den djärva prisläge, är det mycket troligt att sälja tiotals miljoner Kindle Fires. Och naturligtvis, det finns de miljontals Amazon e-böcker, filmer och nedladdning av musik för att sälja dig …

Hur fet är $ 199 för Kindle Fire? Inte bara är det 60% billigare än $ 499 iPad 2, men det är 33% lägre än den nu- $ 299 BlackBerry Playbook (som debuterade bara sex månader sedan på 499 $). Playbook, som Kindle Fire, kör Android, görs av samma taiwanesiska tillverkare (Quanta) och sport nästan identisk hårdvara till Kindle Fire, ner till ett MHz TI OMAP processor med dubbla kärnor. Kindle kommer att köra Android-appar på lanseringen, medan Playbook, baserat på BlackBerry QNX OS, kan fortfarande inte.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

Sex månader sedan, förutspådde jag att tabletten marknaden sattes att delas upp i tre segment: En high-end företagssektorn med Cisco fondföretag och Avaya Flare, media tablett segment med iPad, Playbook, Xoom, Galaxy Tab och andra, och en “FeatureTablet” segment som omfattar mindre kända leverantörer som Archos och kinesiska off varumärke Shanzhai beslutsfattare, och begränsad användning e-läsare som Kindle eller Nook.

I likhet med FeaturePhones, tänkte jag FeatureTablets vädjar till priskänsliga vanliga konsumenter, särskilt med sina $ 100-300 prislappar. De skulle mestadels köra Android, sport single-core ARM chips, relativt kort batteritid (tror 4-5 timmar), sämre pekskärmar (pennan, någon?), Och ofta ett dåligt val av program (delmängder av Googles Android Market eller , i fallet med e-läsare, ingen alls).

Kindle Fire kastar bensin på hela FeatureTable t kategori och sätter den i brand. Varför skulle du köpa en billig $ 140 Coby från Walgreens när för $ 60 mer du kan få vad bara sex månader sedan var den mest kraftfulla tabletten runt? Speciellt när du får tillgång till miljontals e-bok, video, musik och även appinnehållet via Amazons on-demand butiker. Visst, det är inte gratis, men inte heller är de flesta bra program.

Förvånansvärt nog är det $ 199 Kindle Fire Amazons high-end modell. Andra mer traditionell (dvs e-läsare) modeller kommer att kosta $ 189, $ 139 och $ 109 (utan annonser – med annonser skjuts till dig, får de så billig som $ 79).

Kindle Fire är absolut en konsument enhet. Det kommer inte att göra några inbrytningar i storföretagen. Som Forresters Sarah Rotman EPP s bloggat, “vi inte kommer att se företag som GE och Mercedes Benz distribuera Kindle Fire för deras företag som de har med iPad.” Jag kan inte heller förvänta Kindle Fire att driva Bring Your Own Device (BYOD) trend framåt vägen iPad har.

Och det är långt ifrån en iPad 2 mördare, även om jag tror att det sannolikt kommer att påskynda Apples släppa en billigare iPad att konkurrera med den (gör $ 300 låter rimligt för dig? Har för mig).

Medan Kindle Fire förstör chanserna för de flesta low-end beslutsfattare, jag tror att det kommer fortfarande att påskynda tabletten marknaden som helhet genom att införa miljontals människor till dem. Dessa människor så småningom kommer att lägga till eller byta upp till mer fullfjädrade tabletter som de kommer att vilja tote i arbete. På detta sätt kommer många leverantörer gynnas, liksom apps beslutsfattare och företagsmobilitet marknaden kommer att fortsätta att växa.

————-

* Nackdelen är naturligtvis är en del / många av dessa fabriker är svältlöner med fruktansvärda förhållanden, förhållanden illa nog att det fanns en ström av självmord på Apples chefs leverantör Foxconn, 2010 och i år. Å andra sidan, de flesta av dessa jobb betala mycket bättre än sina alternativ, som jordbruk.

———

Tid för en snabb kommersiell: Sybase, ett SAP Company, har precis släppt en ny bok, Mobility Manifesto: Att omvandla Enterprise, som jag var redaktör.

Du kan ladda ner den på www.MobilityManifesto.com. Räkna med en blandning av snarky observationer om den svåra situationen för rörlighets svalt arbetare, eventuellt gillar er.

Blandas också är bra affärsstrategi och genomförbara IT taktik. Alla med ett minimum av shilling för Sybase och SAP-produkter.

Du kan även skicka en kopia av boken eller e-bok till din chef eller CIO. Det är lättare än Upptar hans eller hennes kontor, och kan visa sig vara lika effektivt.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär