Amazons Cloud Reader: Början av HTML5 uppsving kontra Apples App Store vig

Amazon lanserade sin Kindle Cloud Reader, som är designad för att använda HTML5 för att göra ett slut springa runt Apple App begränsningar och övergången kan genomföras även i ett brett spektrum av förlag.

Kindle Cloud Reader, som finns på Google Chrome och Apple Safari med mer webbläsare stöd på däck, ger köp i appar till iPhone och iPad. Den stora frågan med detta experiment är huruvida folk kommer att använda HTML5 versionen över en halv handikappad Kindle app.

Förra månaden, Amazon, Barnes & Noble och andra drog in-app köp knappar. Varför? Apple ville ha en sänkning av de in-app köp. Apple avgift dödar marginaler för mycket så HTML5 migration är på god väg. Vudu också flyttat till en HTML5 app.

Och Amazon just startade festligheterna. Liksom alla Kindle program, Cloud Reader synkroniserar allt i biblioteket. Det ser söt på iPad och fungerar fint på datorn. Jag använde Cloud Reader för att återknyta bekantskapen med Black Swan för ganska uppenbara marknadsskäl.

Det är ingen tillfällighet att Amazon plockas Chrome och Safari att arbeta med först. Både Google och Apple kontrollerar i stort sett app ekosystem. The Cloud Reader är en försäkring mot Google gör också bort med köp i appar på något sätt. Att flytta är osannolikt, men HTML5 kommer allt vettigt i alla fall.

På datorn, hittade jag Kindle Cloud Reader som något jag skulle använda i en nypa. På en tablett, är Kindle Cloud Reader en keeper. Adrian Kingsley Hughes betonade en initial tur. Du kommer att notera att gränssnittet fungerar helt enkelt bättre på iPad.

Kendrick: Kindle Cloud Reader: Du kan inte hålla Amazon från sina köpare

Utmaningen Amazon — och någon kommer rutten HTML5 — blir användarnas beteende. Kommer användarna att gå med en webbläsarbaserad version över en app? Som trådlösa tjänster hastigheter ökar via 4G är det troligt att webbläsaren vinner dagen. Denna övergång kan ta år att spela ut, men HTML5 kommer att avsluta vinna dag.

Amazons avslöjar webbaserade Kindle moln läsare, Gallery: Amazon Kindle Cloud Reader nu tillgänglig för webbaserad ebook behandlingen, Amazon, andra grotta till Apple på köp i appar idag, HTML5 i morgon, Kindle Cloud Reader Webbapp avvisar Apple

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis

Utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, mål att ersätta tekniken bakom Zip

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip