Android försäljningen kraftigt, överträffar iPhone (Uppdaterad)

Två olika undersökningar släpps denna vecka visar Android-plattformen är sluka amerikanska och globala marknadsandel från andra smartphone operativsystem, inklusive Apples iPhone OS och RIM BlackBerry.

Den första undersökningen, från Nielson Company, visar att nyförsäljningen av Android-baserade enheter överträffade iPhone försäljning för första gången i 2: a kvartalet. I USA, Android stod för 27% av nyförsäljningen, där Apple iPhone stod för 23%. RIM fortsätter att leda vägen med 33% av marknaden, enligt Nielson.

Tänk på att dessa siffror inte inkluderar försäljningen av iPod Touch och iPad, som kör samma operativsystem som iPhone, eftersom de inte är telefoner. Även 2: a kvartalet siffror speglar bara en del av försäljningen av Apples nya iPhone 4, som startade i slutet av juni. Apple förväntas få ett uppsving från den i 3: e kvartalet, så denna statistik kan flip flop ett par gånger före slutet av året.

Företaget Canalys släppte också en undersökning som visar att hela världen transporter av Android-baserade telefoner i Q2 2010 var över åtta gånger större än samma period föregående år. Nokia behöll ett stort försprång på 38% av den globala marknaden för smartphones, med RIM på 18%, Android på 17%, och Apple på 13%. Intressant nog säger Canalys att i USA, har Android överträffat både RIM: s och Apples marknadsandel (34% jämfört med 32% respektive 22%). Jag skickade in en fråga till Canalys att förklara skillnaden. Se uppdateringen nedan för mer info.

Siffror för nya försäljning är viktiga för utvecklare på grund av ledtiderna för nya appar och spel. Medan en liten app kan sättas ihop i ett par dagar eller veckor, kan betydande titlar ta 6 månader till ett år eller mer att gå från idé till färdig produkt. Utvecklare och utgivare försöker alltid att gissa var intresset kommer att vara i framtiden så att deras produkt kan nå de mest potentiella användare.

Den uppgång i Android försäljningen också backas upp av anekdotiska bevis på växande intresse för den plattform som visar inga tecken på avmattning någon gång snart. Källor inom industrin säger att app inlagor är upp, bokförsäljningen är upp och utbildningar blir mer och mer efterfrågad.

Uppdatering: Jag frågade Canalys att förklara skillnaden mellan deras studie och en av Nielson. Tim Shepherd skickade mig detta svar

Det finns ett antal möjliga variabler som kan leda till skillnader. Jag kan till exempel inte, kommentera exakt hur Nielsen definierar en smart telefon, eller om hur de samlar sina data och hur omfattande det är. Jag misstänker dock att skillnaden i detta fall härrör främst från det faktum att Nielsen undersökningen tycks hänvisa till abonnenter där som Canalys Uppgifterna avser transporter av enheter i kanalen. Dessa siffror är osannolikt att stämmer eftersom det är helt klart en variabel fördröjning mellan olika produkter frakt från mobiltillverkare, att säljas till slutanvändare och abonnemang aktiveras och räknades.

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Vad jag kan också säga är att Canalys har spårat kvartalsvis smarta telefon transporter (försäljning i) sedan 2001 och är allmänt erkänt som den ledande analysföretaget ger smartphone-marknaden data, prognoser och analyser till den globala hårdvara, mjukvara och tjänsteleverantörer samhällen. Vår metodik innebär att få feedback från leverantörer på sina leveransvolymer och omfattande korsa kontrollera att information med andra källor från kanalen, från komponentleverantörer, OS leverantörer och operatörer. Siffrorna vi släpper är Canalys bästa uppskattningar vid tidpunkten för offentliggörandet, men strikt anslutning till våra globalt konsekvent metod tillåter oss att vara mycket säker i våra siffror.

Tim skickade mig även följande diagram som inte ingick i Canalys pressmeddelande

Worldwide smartphone-marknaden, <-; table.tableizer-table {border: 1px solid #CCC, font-family: Arial, Helvetica, sans-serif, font-size: 12px,}!. Tableizer-tabell td {padding: . 4px, marginal: 3px, kant: 1px solid #ccc,} tableizer-tabellen th {background-color: # 104E8B, färg: #fff, font-weight: bold,}; ->

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik