Apples Tim Cook pratar iPad dominans, hårddisk brist

Apple postat rekord försäljningssiffror för sin iPhone, iPad och Mac-enheter – men vd Tim Cook talade upp dessa och sedan några under kvartalskonferenssamtal med investerare på tisdag. Här är en genomgång

: Apple: 37.04 miljoner iPhones som säljs i Q1, Apples Q1: iPhone 4S kommer att bära dagen

iPads

Cook inte exakt har kämpar ord för alla tablett konkurrenter, men det verkade inte som Apple är verkligen orolig för någon annan ännu – även med framgång Amazons Kindle Fire, den $ 199 tablett släpptes i november.

Som svar på en fråga om huruvida Apple faktiskt gynnas billigare tabletter på marknaden (innebörd, är blivande iPad kunder inte hitta vad de vill på sub- $ 200 tabletter, så de väljer att betala mer för iPad), Cook sade att det “inte fanns någon tydlig förändring” som bygger på att titta på amerikansk statistik under den senaste månaden.

Däremot kan PC-tillverkare vara i skottlinjen. Bekräftar att iPad presenterar en “enorm möjlighet för Apple över tiden,” Cook belägen att “det kommer en dag när tabletten marknaden är större än PC-marknaden.

Det finns en cannibalization av Mac av iPad, men vi fortsätter att tro att det finns mer cannibalization av Windows PC med iPad, “Cook hävdade:” Du kan se det börjar dyka upp i stort sett överallt.

Även skryter att “ekosystem för iPad är i en klass för sig,” Cook förklarade att “folk verkligen vill göra flera saker med sina tabletter, så att vi inte ser dessa begränsade funktions tabletter och e-läsare är i samma kategori.

iPod: Även analytiker verkar orolig denna enhet – vilket inte är förvånande med tanke på att det var den enda som såg en nedgång i försäljningen – Apple verkar inte ge upp här ännu. IPod leder fortfarande som den bästa MP3-spelare varumärke i världen, och det finns ett fåtal produkter här som verkligen uppfyller vissa håligheter (t.ex. iPod shuffle.) Cook utropat också: “Det finns egentligen ingen jämförbar produkt till iPod touch ute . “Apple TV: den här lilla killen var lite bortglömd under kvartalet, även om det också upp ett registreringsnummer för försäljning på 1,4 miljoner enheter under det sista kvartalet. Tyvärr, vad vi alla verkligen vill höra mer om är framtiden för Apple TV och om / när vi kommer att se att fullvärdig TV panel från Apple, ryktas att presenteras i slutet av 2012 eller 2013. När det gäller allt annat Apple TV-relaterade, hade Cook “ingen annan kommentar.”

Hårddisk brist

På samma dag som det meddelades att Apple blev ledande halvledarföretag under 2011, talar om hårddiskbristen också oundvikligen dök upp.

På ytan verkar det baseras på Mac försäljning sista kvartalet (cirka 5,2 miljoner enheter) har inte fläckas ännu av den globala bristen efter översvämningar i Thailand förra året.

“För december kvartalet, det var inte en materialförsörjning eller kostnadseffekterna till någon av våra produktlinjer”, säger Cook. “För mars kvartalet, vi inte förväntar någon inverkan, men hårda priserna drivområdet har ökat, och vi ingår dessa höjningar i vår vägledning.”

Gartner: Apple hoppade till toppen halvledarföretag i 2011, Apple förnekade Samsung Galaxy försäljningsförbud i nederländsk domstol, varför Apple lärobok programmet kommer aldrig att fungera, varför inte iPhones monterade i USA? Det är inte på grund av arbetskostnader, hur Apple saboterar en öppen standard för digitala böcker

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Cook noterade också att Apple “fick bättre kostnader än vad vi hade inskrivna i vår vägledning, särskilt när det gäller skärmar, NAN flash- och DRAM” än förväntat, bekräftar att “dessa priser trender bör fortsätta att vara gynnsam under kvartalet.

iPhones

Hjältarna i kvartalet, ledd av iPhone 4S släpptes i oktober. Försäljningen störtade en otrolig 37.04 miljoner iPhones sålda – en 128-procentig ökning jämfört med första fiskala kvartalet 2011. Den globala utrullningen för iPhone 4S var snabbare än någon av sina föregångare (som redan finns i 90 länder), och första kvartalet don ‘t inkluderar även Kina som 4S bara gjort det där detta kvartal.

Cook kommenterade att Apple chefer trodde att de skulle ha varit alltför fet in i första kvartalet om vad efterfrågan skulle vara.

“Som det visar sig vi inte satsa tillräckligt hög”, säger Cook, förklarar att Apple var mindre än utbudet under kvartalet och slutade med en betydande Tillbaka Logga in vissa “nyckel geografiska områden.” Men Cook inte ange om var, men 4S försäljningen var starkast i USA och Japan.

Han pekade ut att Apple “gjorde rätt beslut att gå med ett brett spektrum av iPhone.” Således kan vi förmodligen se en fortsättning av iPhone 3GS och iPhone 4 för en tid framöver.

sidoanteckningar

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik