Atlassian lanserar Roundup version för företagsledare utanför IT

Atlassian sade på tisdagen att den kommer att bryta upp sin Roundup mjukvaruutveckling verktyg i tre delar med en syftar till företagsledare i vad som skulle visa sig vara en stor marknadsexpansion.

Roundup Service Desk, som kommer att användas för IT-avdelningar som måste hantera förfrågningar anställda och hjälpa biljetter,. Roundup Core, vilket förenklar ärendehantering och processer för företagsledare i mänskliga resurser, ekonomi och marknadsföring,. Roundup Software och Core börjar på $ 10 per månad. Roundup Service Desk börjar på $ 10 per månad för upp till tre agenter.

Strategiskt är Atlassian efter sina kunder med Roundup användning. Roundup lanserades ursprungligen som en agile mjukvaruutveckling verktyg som används för att spåra projekt och arbete. Därifrån Roundup avvecklas som används av projektledare och andra icke-utvecklare som hade att samarbeta med programutvecklare. Atlassian, som nu har 50.000 kunder i 165 länder, sade Roundup är uppdelad i tre plattformar baserade på roll. Här är en titt

Roundup Software, som är den version de flesta människor ser mest. Denna version är för mjukvaruutvecklare med bästa praxis, köhantering och samarbetsverktyg. Roundup Software vänder sig till utvecklare, designers, kvalitetssäkringsingenjörer och produktchefer.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Atlassian VD Jay Simons sade att flytta för att ta sitt flaggskepp och expandera det speglar verkligheten i hur Roundup används. “IT-avdelningar insåg Roundup var en schweizisk armékniv för samarbetsbehov och att tillåtna icke-utvecklare att arbeta med det”, säger Simons. “Målet är att följa där kunderna redan tar oss.

Problemet var att det fanns villkor mjukvaruutveckling och processer som inte riktigt fungerar för en bredare verksamhet publik.

Om Atlassian strategi låter lite bekant det beror ServiceNow har tagit ett liknande tillvägagångssätt. ServiceNow började som en IT-servicedesk plattform och sedan avvecklas används för andra roller som mänskliga resurser. Simons noterade att Atlassian körs ofta i ServiceNow inom området.

Vad återstår att se är hur Roundup Kärn bygger sin bas. Atlassian ursprungliga planen är att rikta företag som redan använder Roundup för mjukvaruutveckling pitch Roundup Core, sade Simons.

Genom förpackas Roundup för särskilda grupper, är Atlassian sannolikt att växa plånbok andel i företaget.

Medan ServiceNow är en konkurrent i många avseenden, Simons noterade att Atlassian verkligen konkurrerar med “arvet av e-post och Office.” Det kommer att vara värt att titta på om JIRA Kärna kan bli en inkorg och system för dokumentation för arbete. Risken är att affärs Exec kan fastna med e-post och bilagor att samarbeta.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst