Australier tillsagd att ignorera SCO brev

Ett nybildat australiska fri- och öppen källkod industrin grupp uppmanar företag och privatpersoner att ignorera SCO push att säkra licensintäkter från Linux-användare.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Open Source Industry Australien (OSIA) igår postade ett ställningstagande på sin webbplats hävdade att australiska företag som får en begäran om tillstånd betalning från SCO inte svara på något sätt, bör söka juridisk rådgivning och bör också lägga fram någon dokumentation från SCO till australiska konkurrens- och konsument kommissionen (ACCC).

OSIA hävdar i tidningen att australiska företag och privatpersoner som använder Linux bör fortsätta att göra så, och att SCO hot är inget hinder för den pågående antagandet av operativsystemet. Frisläppandet av papperet kommer en vecka efter IBM bett den amerikanska domstolen ordförande över sin tvist med SCO att utfärda en snabb dom som Big Blue inte hade överträtt på SCO upphovsrätt. SCO stämde IBM förra året, hävdar tech tunga i sitt Linux programvara några källkoden från Unix, som SCO hävdar att kontrollera. Fallet har sedan expanderat till en långtgående juridiska angrepp på Linux.

OSIA talesman Con Zymaris berättade webbplatsen Australien att papperet, som utarbetades under de senaste två månaderna, skulle ge företag och privatpersoner med en plattform för att göra en riskanalys innan de distribueras Linux.

Dock har OSIA ingår omfattande friskrivning av juridiska ansvaret för informationen i tidningen och tolkningar därav. Zymaris betonade OSIA var “inte en juridisk outfit, vi är en påverkans och industrins utveckling kropp”.

OSIA drag, dess första betydande razzia i samhällsfrågor i samband med fri och öppen källkod, kommer som ACCC fortsätter att undersöka ett klagomål från Open Source Victoria (OSV) – varav Zymaris är en sammankallande – att SCO: s verksamhet bryta handels Practices Act.

webbplatsen brittiska systersajt webbplatsen Australien förstår att konkurrensmyndigheten fortsätter att bedöma huruvida det OSV klagomål, med sitt senaste skriftlig kommunikation med OSV är mer än två månader sedan.

ACCC har erkänt OSV klagomål ger upphov till flera komplicerade frågor som rör immateriella rättigheter och bestämmelserna i lagen om affärsmetoder som omfattar vilseledande och bedrägligt beteende.

Den OSIA papper hävdar att påståendena av SCO är “besläktad med en komplett främling knackar på din dörr en dag, krävande hyra i efterskott för en del av ditt kontor.

Du har haft några förbindelser med denna främling i förväg och han ger dig inga bevis alls att han äger vad han säger att han äger. Han har dock hotar att stämma dig om du inte betalar “.

Papperet hävdar att SCO: s åtgärder är olagliga enligt Trade Practices Act.

SCO: s Australien och Nya Zeeland chef, Kieran O’Shaughnessy var inte omedelbart tillgängliga för kommentar.

För på hemsidan Australien, klicka här.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig