Automatisk Link hjälper dig att spara bränsle genom att köra in i ett spel

Jag älskar bil appar.

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Jag använder regelbundet Waze-appen för att ta reda på vad som händer med trafik (INRIX ser bra ut också), Gas Buddy att hitta billig gas, och RoadAhead ta reda på vad matalternativ är vid nästa rastplats. Jag brukade tvångs spåra min bränsleekonomi med GasCubby tills jag fick en bil med MPG på instrumentpanelen. Jag älskar också iPhone-anslutna Cobra Atom radar detektor, och pendling skulle vara praktiskt taget omöjligt för mig utan nedslagen och Audible appar.

Jag har just fått min privata beta Link hårdvara från Automatic (pre-order för $ 69,95) och jag njuter av det oerhört. Automatisk koppling (bilden) är en liten hårdvaruenhet som ansluts till bilens diagnos / dataport (vanligen ligger strax under instrument) som spårar dina körvanor och ger dig tips om hur man sparar pengar genom att köra mer ekonomiskt.

Länk ansluter till den fria iOS-appen via Bluetooth Low Energy och visar kör data i en elegant och lätt att förstå användargränssnittet som spårar hur många miles du driven, körtider, bränsleförbrukning (i dollar), och själva MPG, även för äldre bilar som inte visar bränsleeffektivitet på instrumentbrädan.

En ytterst häftiga funktioner är att Automatisk upptäcker påfyllningar och spårar lokala gaspriserna (på nyare fordon) för att visa dig hur mycket du spenderar på varje resa i verkliga dollar. Automatisk kombinerar alla data som samlas in en poäng på en 100-gradig skala och jag kunde betyg en 96 i min första test av hårdvaran.

Utöver de uppgifter som iOS-appen innehåller länken hårdvara en liten högtalare som avger olika ljud för att varna dig när du accelererar eller bromsar för fort, eller fortkörning – som kan ha en negativ inverkan på bränsleekonomin. Det är som att ha din fru kör i passagerarsätet, 100 procent av tiden! Naturligtvis, jag skämta. Hon läser faktiskt dessa tjänster (och jag gillar att äta middag.)

Även om det bär en resemblence till SnapShot enheten från Progressive Insurance, i stället för att ratting ut dina dåliga körvanor till ditt försäkringsbolag (som kunde höja dina priser eller ens släppa av dig) Automatisk delar bara din körning detaljer med dig. Du kan läsa deras sekretesspolicy här. Sätt din favorit NSA skämt här.

Utöver sin bränslesparande funktioner, har automatisk flera OnStar-liknande funktioner, minus de återkommande avgifter. Den automatiska Link inkluderar en accelerometer som kan upptäcka många typer av krascher och kan använda telefonens dataanslutning för att rapportera en krasch till 911 * med ditt namn, plats och fordonsbeskrivning. Efter hjälp skickas, kan automatiskt skicka ett textmeddelande till en älskad för att låta dem veta vad som hände, var du är, och att hjälp är på väg.

Automatisk kan skicka ett push-meddelande när den fruktade “Check Engine” tänds och kan avkoda kryptiska Engine felkoder som genereras av din bil och erbjuder möjliga lösningar. För enkla problem, kan du även ta bort ljuset själv spara en resa till butiken. Det kan även hjälpa ihåg var du parkerade, som jag kunde ha använt vid sökning efter min bil på lång sikt parkeringen vid midnatt i går kväll efter en veckas semester.

Kontrollera om din bil är kompatibel och hitta fler svar på den automatiska QA sidan.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik