Belgien vakthundar: Apple är “döv för krav” över konsumenternas rättigheter

Anklagar Apple av en “vilseledande” och “illegala” Applecare garanti politik kommer en belgisk grupp konsumenträttigheter att ta tech jätte till domstol.

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Cupertino ,. Calif. Firma har kommit under eld efter anklagelser gjordes att Applecare, Apples garanti för varor, inklusive iPad och iPhone, inte överensstämmer med EU: s lagstiftning. Som ett resultat av detta har den belgiska konsumentwatchdog Test-Aankoop / Test-Achats lämnat in en anmälan mot företaget (nederländska).

Europeisk konsumenträtt konstaterar att inom EU måste två års garanti ges för produkter gratis. För kunder i andra har Applecare betalas för efter det första året – och frågor har uppkommit om huruvida Apples marknadsföring och avtalspraxis är ett försök att vilseleda konsumenter som inte inser detta rätt.

Apple har fått sig i trubbel tidigare, efter affärsmetoder användes som potentiellt hålls de europeiska konsumenterna i mörker över EU: s regelverk garanti. Företaget bötfälldes $ 1.200.000 av en italiensk antitrust vakthund under 2011 efter att gruppen ansåg att Apple inte hade upplysa sina kunder om deras rättigheter, en dom Apple senare överklagas och förlorade.

Test-Aankoop / Test-Achats säger i ansökan som “stora problem” har hittats i informations Apple tillhandahåller sina belgiska kunder och lukrativa “Applecare Protection Plan” förlängning av två eller tre år går mot rättsliga garantier för att EU lag är tänkt att genomdriva.

Detta är inte första gången den belgiska gruppen har tagit Apple till svars. I mars förra året, gick konsumenten watchdog styrkor med 10 europeiska konsumentorganisationer att klaga på Apples praxis, men säger att företaget förblev “döv för krav”, som har tillhandahållits rättegången nödvändigt.

Test-Aankoop / Test-Achats säger att det är säker på ett positivt resultat av fallet, som kommer att ställas inför ordföranden för handelsdomstolen i Bryssel.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik