Best of British “IT-branschen att få virtuell skyltfönster

Den brittiska Business ambassaden, som inrättats av UK Trade & Investment (UKTI) att kapitalisera på globala intresset för OS i London, kommer att öppna en online skyltfönster “Best of British” informations- och kommunikationsteknologi den 3 augusti. Montern kommer att lanseras vid toppmötet i Global Business IKT, som hålls på Lancaster House i London den dagen, men kommer att pågå under sex månader.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Dagordningen för toppmötet i Global Business IKT (PDF) innehåller ett föredrag om London 2012: Leverera Digital Experience, plus paneler på digital innovation och digital infrastruktur. Deltagande organisationer och företag inkluderar ARM, BBC, BT, Cisco, CSR, Huawei Europa, IBM, Imperial College, LOCOG, Logica, Qualcomm Europa, Samsung Electronics UK, Sophos och Telefonica O2 UK.

Den virtuella skyltfönster kommer att innehålla ett hundratal nätet utställare, och kommer att använda 6connex: s samarbets teknik. Företaget säger: “Den virtuella plattformen kan nås inte bara från den brittiska Business ambassaden, men från någon annan plats i världen Viktiga funktioner inkluderar möjligheten att meddelande andra och chatta via video, röst och text, med textmeddelanden som automatiskt. översättas till det språk val. det finns också en sofistikerad sökfunktion som gör att du kan in sig på människor och ämnen som intresserar dig mest. ”

IKT toppmötet är bara en av de 17 globala toppmöten Business hålls av den brittiska affärs ambassaden under OS. Ämnen inkluderar energi, hälsa, utbildning, kreativt innehåll och avancerad teknik. Regeringen förväntar sig “över 3000 Government ministrarna kommer företagsledare och beslutsfattare från Storbritannien och runt om i världen kommer in genom dörrarna Lancaster House” mellan 27 juli och den 7 september.

De olika toppmöten är direktsänds på YouTube, och twittrade live av BritishBusinessClub på @BritBizClub

Brittiska ambassader utomlands kommer också att köra lokala evenemang för att främja den brittiska verksamheten, som stöds av den stora reklamkampanj som utvecklats av avdelningen för kultur, medier och idrott (DCMS).

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig