Cerf: brittiska regeringen bör erbjuda IPv6 uppgradering skattelättnad

Regeringen bör erbjuda skattelättnader till företag som uppgraderar sin nätverksutrustning för att stödja IPv6, enligt Vint Cerf, som allmänt betraktas som en av grundarna av Internet.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Cerf, som co-uppfann TCP / IP, sade på torsdagen att företagen i Storbritannien och övriga Europa riskerade att avskuren från kunder i delar av världen som har brett stöd för IPv6. Det blir inga fler IPv4-adresser som finns inom två år, vilket innebär att inga nya personer eller enheter kommer att kunna läggas till Internet med hjälp av detta arv adresstypen.

I sitt tal vid lanseringen av 6UK på torsdag, en organisation som få landet övergått till den nya versionen av Internetprotokollet, Cerf – nu Googles Chief Internet evangelist – sade företag som använder IPv6-protokollet version ska få ekonomiska incitament.

“Jag skulle vilja föreslå att en tanke ges till skattelättnader för uppgradering av utrustning till IPv6 kapacitet” Cerf sade, att ta itu med sina synpunkter på David Hendon, informationsekonomin chef vid avdelningen för näringsliv, innovation och kompetens (BIS), som hade precis avslutat talar som en stand-in för BIS minister Ed Vaizey.

“Skapa vissa affärs incitament kan vara till hjälp,” Cerf tillade att citera den amerikanska regeringens “kontanter för clunkers” system – ett program, formellt kallad bilstöd rabattsystemet, som användes under 2009 för att uppmuntra människor att handla med gamla bilar mer bränslesnåla ersättare – som en lämplig analogi.

IPv6 är efterföljaren till IPv4, den nuvarande versionen av Internet Protocol (IP) som har använts under tre decennier. Protokollet använder 32-bitarsadresser, de begränsade permutationer som innebär endast 4,3 miljarder IPv4-adresser är möjliga. Runt mitten av nästa år, kommer centrala reserver av ofördelade IPv4-adresser träffade fem procent märke, vid vilken tidpunkt de återstående adresserna automatiskt delas mellan de fem regionala register.

När dessa adresser har tilldelats slutanvändarna, kommer det inte att vara möjligt att lägga till fler användare eller enheter till Internet utan att tillgripa en IPv4-adress återförsäljning marknaden – detta skulle vara av begränsad användning, eftersom miljontals anslutna enheter pågår marknaden varje år i övergången till “sakernas internet”. IPv6 använder 128-bitars adresser, det vill säga den nya versionen av protokollet kan stödja mer än 340 biljoner biljoner biljoner permutationer.

De flesta routrar och annan utrustning byggd för att stödja IPv4 kan inte använda IPv6, så mycket av det kommer att behöva uppgraderas eller bytas ut – det är denna förändring som Cerf föreslog regeringen stöder. I sitt tal, hade Hendon sagt att “den privata sektorn måste inse att anta IPv6 ligger i deras eget bästa intresse”.

Bortsett från att öka medvetenheten om problemet, ville vi också att ge viss ledning “Hendon och tillade att regeringen skulle stödja IPv6” så långt vi kan i framtiden inköp och att använda den överallt där vi kan “. Han gjorde dock inte , svara på Cerf förslag. finans~~POS=TRUNC hade också inte svarat på en begäran om kommentar vid skrivande stund.

I sitt tal, Cerf konstaterade att det var viktigt för företag att “inte bara att ha anslutningsmöjligheter och en förmåga att nå den inhemska publiken”, men också för att nå en global publik. Asien är “högst upp på listan” när det kommer till IPv6, påpekade han.

Cerf hade också flera rekommendationer för regeringens plan för att stimulera en mini-Silicon Valley i Londons East End. Han påpekade att den verkliga Silicon Valley lyckats delvis på grund av USA har en företagskultur som accepterar misslyckande. “En sak som vi alla har gemensamt är att vi har alla misslyckats någon gång och det har inte lagt märke Cain på vår panna”, sade han med hänvisning till sig själv, Steve Jobs och andra, och tillade: “I Europa det är i allmänhet inte fallet. ” Han sade också tillgång till riskkapital och en “levande aktiemarknaden” var en förutsättning för att lyckas.

Vi måste ta reda på vad som saknas, om något, här i Storbritannien, “Cerf sade.” Genomförande IPv6 kommer inte att slå London till Silicon Valley, men det är viktigt eftersom, i sin frånvaro, kommer Internet-industrin inte att kunna växa.

Cerf var också en av flera talare vid evenemanget att varna för att network address translation (NAT), en metod som ofta används för att ha en IP-adress tjäna många människor inom en organisation, var ett oönskat sätt att fördröja övergången till IPv6. “NAT kommer inte att lösa problemet”, sade han.

6UK co-sekreterare Jim Reid sade NAT “inte skala bra, är otymplig, och i slutändan är dyrare att köra på sikt”.

Det kommer att bli delar av världen där IPv4 är inte längre tillgängligt “, säger Reid.” Till exempel, har Kina bitit kulan. Om du inte har IPv6, är dina kunder inte kommer att kunna prata med dig enkelt och du kommer inte att kunna prata med dem lätt. Jag ser redan detta hända, som med en investeringsbank som säger att de behöver IPv6 för att prata med sina kunder i Asien.

Reid, som sade att han fick sin första bit av spam över IPv6 ett par veckor sedan, rekommenderas att företagen börjar förbereder sig för att gå över till IPv6 nu.

Kontrollera vilka i ditt nätverk kan och inte kan tala IPv6 “, sade han.” Utveckla en migrering och antagande plan. Kontrollera när ISP tar slut [IPv4-adresser]. Få IPv6 i din DNS, i dina webbservrar, e-postservrar, något som sitter på det publika Internet.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig