Chip branschen ser “måttliga” uppgång tack vare tabletter, telefoner

En ny rapport från IHS iSuppli förutspår att den totala halvledarindustrin kommer att se en “blygsam” tillväxt under 2012 tack vare spridningen av mobiltelefoner och surfplattor.

Men blygsam är verkligen en underdrift är att analytiker bara förvänta sig en ökning med en procent under året samlade från 2011.

Len Jelinek, regissör och chefsanalytiker av halvledartillverkning vid IHS, förklaras i rapporten att konsumenterna äntligen köpa att den globala ekonomiska återhämtningen är verklig, så det kommer att gynna alla

De största drivkrafterna för efterfrågan kommer att vara konsumentorienterade produkter från den trådlösa halvledarsegmentet, såsom smartphones och surfplattor. IPhone och iPad från Apple Inc. är evig bästsäljare i sin kategori, men en svärm av konkurrerande produkter kommer också att bidra förstora den totala poolen av erbjudanden och därmed öka försäljningen.

Digital signage blomstrar med sociala medier möjligheter hotande, allt-i-ett-datorer driver efterfrågan på 2,5-tums hårddiskar, Samsung ledande AMOLED ras samtidigt öka små bildskärmsmarknaden, Nokia Lumia 900 s styck: 209 $, Samsung fortsätter att leda över LCD-TV sändningar i oss

I synnerhet kan leverantörer halvledar förutse en exceptionellt stark tredje kvartalet i år som förberedelse för en stark semester sell-through.

Dessutom, medan Intel-baserade Ultrabooks inte förväntas göra mycket av en effekt i år, IHS hänvisar till att de kommer att göra en stor skillnad i 2013.

Den uppgång är lite bättre när man tittar på intäkterna utsikterna. IHS analytiker förutspår globala halvledarintäkter att störta en ungefärlig $ 324.600.000.000 under 2012, en ökning med 4,3 procent från $ 311.400.000.000 under 2011. Det är också bättre än de 3,3 procent uppgradering som ursprungligen förutsågs i januari.

De stigande försäljningen av smartphones och surfplattor ger ökar till en hel del parter i leveranskedjan på sistone. En studie från NPD In-Stat mars fann att den mobila processormarknaden väntas växa i en stadig lutning under loppet av de kommande fyra åren med en hastighet av 22 procent varje år genom 2016.

Dessutom en annan rapport från IHS iSuppli förutspådde att beröring controller integrerade kretsar transporter kommer att nå 2,4 miljarder enheter under 2015, en ökning från 865 miljoner år 2010.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus