Chromebook: Gå offline att konkurrera

När Google först introducerade Chrome OS som driver Chromebook bärbara datorer, om du inte kunde få på nätet var det ganska mycket en tegelsten. Detta ändrades snabbt som Google började göra sina program som kan användas offline, och sedan några stora appar från tredje part följt efter. Detta var särskilt användbart på flyg, som Chromebook användare kan fortsätta att arbeta, även innan wifi på himlen blev vardagsmat.

Idag en hel del program arbeta offline, det finns även ett avsnitt i Chrome Web Store som gör dem lätta att hitta. Denna förbättring, tillsammans med det faktum att som PC och Mac-användare är sällan offline, göra Chrome fungerar som de flesta plattformar. Google är inte nöjd med detta, och nyligen i uppdrag att äldre paketerade appar måste försvinna i slutet av året, och kommer att få sparkas ut ur butiken.

Äldre appar inte behöver arbeta offline, och det är ett problem för Google. Det finns ett fortsatt förvirring om Chrome OS arbeta offline på grund av de program som kräver en aktiv anslutning till arbetet. Tvingar utvecklare att göra dessa program arbeta offline, om de vill ha dem i Chrome Web Store bidrar till att eliminera förvirring.

Från Chromium Blog

BYOD politiken, New Tablet Inköp Checklista, Microsofts senaste mobila plattformar föra tillbaka mer företagsvänliga funktioner, hantera inflödet av Apple-enheter på arbetsplatsen

Från och med idag, kan inga nya äldre förpackade program publiceras i Chrome Web Store. I december, kommer alla befintliga äldre förpackade app listor tas bort från Chrome Web Store sök och bläddra funktioner. Befintliga äldre förpackade program kan uppdateras förrän Chrome stannar laddar dem i juni 2015.

Att få äldre paketerade appar uppdaterade till full Chrome-appar har ytterligare en fördel, eftersom det betyder att de bevisligen använda de senaste API: er. Detta kommer att säkerställa Chrome-appar har de senaste säkerhetsåtgärder över de äldre äldre program.

När alla fristående program arbeta offline i Chrome, kommer spelplanen jämnas med OS X och Windows. Chromebook ägare kommer att gå till App Store, få en app, och installera den. Det blir ingen oro över huruvida det kommer att fungera offline eftersom alla appar i butiken kommer att arbeta medan frånkopplad.

Detta är inte en stor förändring eftersom många program arbetar redan offline. Det är en stor förändring i synen på de många kritiker av Chromebook som trodde att Chrome OS inte kunde göra något offline. Snart måste erkänna att Chromebook är lika användbar offline Mac och PC. När var sista gången en Mac eller PC var offline, egentligen?

Det ska bli intressant att se hur många Chrome utvecklare väljer att anstränga sig för att uppdatera äldre program. Risken för Google är att ett antal av dem kan besluta att överge plattformen snarare än satsa tid och resurser för att få program inom spec.

Ytterligare Chromebook täckning

Chromebook: fastnat mellan en sten och en billig plats, 11 tips och tricks för Chromebook, Acer C720P Chromebook (händer på): Tryck till ett rimligt pris, Dag ett med Acer C720 Chromebook, Acer C720 Chromebook första intryck: Snabb och billig ; Chromebook: Osannolik slagfält för Intel vs. ARM, HP Chromebook 11 händer på: störningsfri skrivande med levande display, Google lanserar nya Chrome-enheter från Acer, Asus, HP och Toshiba, Chromebook Pixel: En av de bästa bärbara datorer jag ” har använt, Acer presenterar först Chromebook med Haswell för $ 249; Chromebook Pixel: 5 tips och trick, Chromebook Pixel händerna på (bilder)

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela