Chromebook och utbildning: En perfekt match

Jag har precis avslutat min recension av Dell Chromebook 11 som Dell mål mot utbildningsmarknaden, nämligen lärare och elever. Jag tror att Chromebook, i allmänhet, är bra val för skolor. De är lätta, hållbara, billig, säker och rolig att använda. Om du aldrig har använt en Chromebook måste du försöka en.

Chromebook är billigt (vanligtvis under $ 400, många under $ 300, och några under $ 250) laptop-typ datorer som väger cirka tre pund (3lbs eller 1,36) och har en begränsad, operativsystem webbaserat.

Intel har förberedelser för att kunna sätta sina processorer mot ARM, och det är logiskt att skulle hända med tabletter. Nya Chromebooks har lagt de båda teknikerna head-to-head oväntat.

Men Chromebook är också mycket säker. I själva verket är det säkraste operativsystemet, enligt säkerhetsexpert och världens mest berömda hackare Kevin Mitnick. Enbart säkerhet är, eller borde vara, dess bästa försäljningsargument. (Men det finns andra, som jag har beskrivit i avsnittet “Vad gör Chromebooks attraktiv för utbildningsmarknaden?” Nedan.)

Varför en Chromebook?

Pris, säkerhet, Låg vikt och liten formfaktor, Instant On; Användarvänlighet; Webb endast ansökningar, Anpassning, användning av kringutrustning (möss, tangentbord, bildskärmar, SD-kort, USB-enheter), trådlösa nätverk, Stort antal kvalitetstillämpningar; multimediakapacitet, videokonferenser, hanteringsprogram

Om du vill använda en Chromebook måste du ha ett Google-konto. Om du inte har en, få en, det är gratis och enkelt. Logga in på ditt, eller i någon annans, Chromebook med ditt Google-konto användarnamn och lösenord och njuta av din personliga miljö. Med andra ord, om du installerar en app på din Chromebook såsom Dropbox-appen och sedan logga in på en väns Chromebook kommer apparna visas på den stationära eller i listan över program, precis som de gör på din Chromebook.

Det finns många funktioner och faktorer som gör Chromebooks särskilt attraktivt för lärare och elever

Du kanske tror att dessa attribut är ganska vanligt med någon bärbar dator plattform. Dock kommer skillnaderna att överraska dig.

Pris: Chromebook är billiga enheter av design.

Säkerhet: Det är ovanligt med andra operativsystem och mobila plattformar, såvida de är utrustade med aktiva brandväggar, antivirusprogram, anti-malware program och filsystem kryptering. Ingen av de behövs med Chromebook. Det underliggande operativsystemet är virussäkra genom sin konstruktion, behöver ingen brandvägg eftersom det inte finns någon nätverks tillgängliga attackytan. behövs inte filsystemet kryptering eftersom ingen annan användare kan titta på dina filer. Som en extra bonus, kan du spara dina filer till en extern USB-disk, SD-kort eller en molnbaserad tjänst.

Låg vikt och liten storlek: Chromebook är i allmänhet 11 eller 12 inches och väger cirka tre pounds. Deras storlek och vikt gör dem perfekta för studenter eftersom de kan bära en liten lätt enhet till och från skolan och mellan klasser, utesluter behovet av standardverk.

Februari 2014 är Chromebook månad för mig, Chromebook Spectacular: Den praktiska Chrome Podcast, Min månad med Acer C710 Chromebook, Ghost i trådarna: Kevin Mitnick intervju

Moln, Michael Dell tar ordförande plats VMware ombord, moln, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, Dell, Dell Technologies inlägg Q2 resultat, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Snabb: Chromebooks strömmen när du öppnar dem och starta en inloggningsrutan, ge studenten mer tid att arbeta och mindre tid på att vänta på systemets uppstartsprocess. Mindre tid uppstart, betyder mer tid att lära.

Användarvänlighet: Med hjälp av en Chromebook är exakt densamma som att använda en webbläsare på en annan dator. Om du är en webbläsare användare, du är redan en Chromebook expert. Det finns inga nya knappar för att lära sig, inga program för att uppdatera, och inga virus att oroa sig för. Du behöver aldrig oroa dig för att förlora dina inställningar när du köper en ny Chromebook-bara att logga in och du kommer aldrig vet att du har ändrat datorer.

Webb-bara program: Studenter kan inte installera program på sina Chromebooks. Allt är webbaserat, vilket gör Chrome vig och säkrare att använda. Det är också mindre frustrerande att använda för studenter och lärare. Tänk dig att försöka installera ett program på 30 datorer i ett klassrum. Det är mycket lättare att klicka en app eller skriva in en webbadress.

Anpassning: När en elev loggar in en Chromebook-någon Chromebook-hans personliga program levereras till studenten för en konsekvent arbetsmiljö. Så inga fler ursäkter som hunden åt sina läxor eller om han lämnade den hemma. Han har bara låna en Chromebook, logga in, och det ser ut precis som sin egen Chromebook.

Kringutrustning: Visst kan du använda kringutrustning som gör ditt liv enklare med bärbara datorer, men inte med pekdatorer. Du måste använda tangentbordet på skärmen eller använda ett separat tangentbord anslutet via bluetooth. Chromebook kan du bifoga en mängd kringutrustning, inklusive bildskärmar, möss, tangentbord, USB-diskar, SD-kort, kameror, skrivare och mer.

Kampen mellan ARM och Intel fick bara mer intressant som Acer lanserar en ny Chromebook för $ 249 med Haswell.

Ja, skrivare. Du kan lägga till vad Google kallar “klassiska skrivare” eller moln klar skrivare. Anslut en USB-skrivare och ditt system steg du automatiskt genom processen att inrätta en vanlig skrivare.

Du måste inställnings skrivare via nätverket som en molnbaserad skrivare. Det är lätt att göra, men du kan inte skriva ut direkt till en ansluten USB-skrivare.

Trådlöst nätverk: Alla Chromebooks levereras som standard med trådlösa nätverk. Du kan bifoga ditt system för att bara om någon säkras eller icke-säkrade trådlösa nätverk med några enkla klick. Vissa Chromebook även levereras med inbyggda trådbundna nätverksportar samt, vilket ökar nätens tillförlitlighet och bandbredd. Du kan lägga till en USB-baserad nätverksadapter till Chromebooks som inte har en inbyggd trådlös Ethernet-port.

Applikationer (Apps): Google och tredjepartsleverantörer erbjuder en mängd olika webbaserade program som duplicerar nästan varje datorprogram som finns idag. Ordbehandling, kalkylprogram, e-post, bildhantering, VPN, moln lagring, fjärranslutning, pedagogiska program, spel, filmer och mycket mer.

Multimedia: Varje Chromebook är utrustad med högtalare, en kamera och portar för headset / hörlurar / högtalare samt USB-portar för USB multimediaenheter.

Videokonferens Varje Google-användare kan dra nytta av Google Hangouts, vilket är en videokonferenstjänst som fungerar mycket bra på Chromebook. Om du vill se Googles videokonferenser med hjälp av Chromebook i aktion, kolla in Practical Chrome Podcast. Du kan använda tjänsten med den inbyggda högtalaren och kamera eller du kan lägga till egna kringutrustning för att förbättra din upplevelse.

Hanteringsprogram: Dell har utvecklat en enkel, webbaserad Management Suite som är speciellt utformad för att hantera Chromebooks i en undervisningsmiljö. (Se upp för ett kommande inlägg om detta.)

Chromebooks for Education vettigt ekonomiskt, fysiskt, securitywise, och användbarhet. De gifter sig verkligen den bästa av alla världar för studenten och läraren.

Titta, jag gjorde det genom en hel post utan index *.

* Råttor!

 Berättelser

Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies inlägg Q2 resultatet

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Hur Chromebook fungerar

Vad gör Chromebook attraktiva för utbildningsmarknaden?