Cisco lanserar IP-levererade Telepresence möteslösning

Nåväl, det finns videotelekonferens lösningar över IP, av vilka några är mer pålitlig och avancerade än andra. Men poängen av alla dessa är, så samarbeta samt de fungerar, typ av vet du de människor du videokonferens med är inte riktigt där.

Det är inte bara kvaliteten på anslutningen, eller inkonsekvens. Det är att åtminstone i min erfarenhet, video tele sessioner misslyckas ibland att låta deltagarna ta upp de icke-verbala signaler som vissa deltagare är utmätandes. Du vet, ivrigt fokuserade (i motsats till vandrande ögon, rusa i motsats till försjunken huvudet, kroppsställning innebär mottaglighet för vad som sägs i stället för bara tvungen artighet.

Just meddelat tidigare i morse, verkar Cisco Telepresence Meeting Solution att vara ett stort steg framåt mot att avsevärt minska frånvaron av icke-verbala deltagarnas signaler. För att vara tillgänglig nästa månad Finns i två versioner, Telepresence 3000 och Telepresence 1000, erbjuder lösningen ultra high-definition, 1080p video och rumsliga ljud utformad för att låta particpants upplever video subtelties samt samtals nyanser ofta svårfångade i flera trädgårds sort lösningar.

För att förstå varför Telepresence kan mycket väl vara flera steg före alla andra videokonferenslösning, måste vi tala bara lite om några av glans under huven.

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

Händer att 1080p HD-video är fyra gånger bättre än standard TV-sändningar och dubbelt så stor som HDTV. Denna video plockas upp av specialdesignade videokameror som inte kräver någon konstant användningen. Du ställer upp dem och de är redo att rulla.

Kameror som dessa

I den mån som den ljudkvalitet är berörda, det är en rumslig teknik vid arbete som möjliggör full-duplex ljud. Denna teknik inte bara gör det möjligt för ljud att komma från högtalaren, men fångar flera anmärkningar i parallell tid. Sådana kommentarer är ofta närvarande under i personliga möten, men det är troligt att mötet inte har specialdesignade mikrofoner som eliminerar ljudstörningar. Telepresence gör erbjuda denna växel som en del av sina paket.

Telepresence 3000 är riktade till möten upp till 12 personer runt en virtuell tabell. 3000, som har priser som börjar på $ 299.000, är ​​posistioned idealisk för verkställande rundabords, tekniska recensioner, och även medicinska konferenser.

Telepresence 1000 är utformad för små gruppmöten samt en-till-en conversations.Prices börjar på $ 99.000.

En Telepresence 1000 session kan se ut så här

Båda programmen kan startas från Cisco Callmanager 5,1, via en knapp på en Cisco IP-telefon.

När du startar din Cisco Telepresence 3000 och din telefonkonferens börjar det kanske väl – beroende på omgivningen där olika particpants ligger in- se ut så här

Fram sant, halv taktil avatar-baserad virtualitet blir här, är detta den mest verklighetstrogna tele lösning jag har hört talas om hittills.

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera