Citrix går virtuell med Xen Desktop

Desktop virtualisering lovar möjligheten för företag att rationalisera sina stora gårdar stationära datorer genom att byta användare i den virtuella världen. Citrix hoppas att dess Xen Desktop produkt som den lanseras på måndag, kommer att göra just detta.

Medan servervirtualisering är redan i bruk i hela branschen, har desktopvirtualisering varit långsammare att fånga på i entrprise, medan åtminstone på papperet, erbjuder potentiellt dramatiska effektivitetsvinster.

IT-chefer är vana att hantera massor av datorer som kräver regelbundet underhåll och programvara som kommer till en kostnad,. Virus programvara måste uppdateras regelbundet, liksom mycket annan programvara, och att endast ökar kostnaden.

Genom att virtualisera skrivbordet kan företag ta bort en del av kostnaden. Uppdateringar kan lättare levereras virtuellt och eventuellt blir lite lättare allt underhåll.

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

En del av problemet är att världen har blivit vana vid distribuerade system, men kanske finns det ingen anledning till varför det bör förbli.

Xen Desktop tar modell av denna distribuerade endpoint och sätter den rakt in i datacentret “, enligt Calvin Hsu, Senior Product Manager för Citrix XenDesktop.” På så sätt kan vi erbjuda lagring och system med kostnadseffektiv skalbarhet.

Det finns säkert massa överklagande i virtualisering och XenDesktop kommer eventuellt få nå in kanske miljontals datorer, enligt Citrix som kommer att samarbeta marknads sin programvara med Microsoft.

Med virtualisering organisationer kommer att kunna leverans lösning som gör det möjligt för företag att virtualisera Windows-datorer i datacenter och leverera dem on-demand till kontorsanställda på valfri plats. Företaget säger att det är en “omfattande end-to-end desktop leveranssystem som erbjuder en enastående slutanvändarens upplevelse, dramatiskt förenklar datorhantering och minskar kostnaderna för traditionella stationära datorer med upp till 40 procent”.

Det tar olika Citrix komponenter och sammanföra dem till en virtualiserad lösning. Det kommer att innehålla funktioner som provisionering så att datorer kan fyllas med ny mjukvara och tjänster lätt, säger företaget, samt ett nytt sätt att arbeta för Citrix.

Skrivbordet leveranssystem gör provisione mycket lättare “, Hsu berättade website.co.uk.” Det talkes alla komponenter [som utgör ett skrivbordssystem] och bryter ner dem. Du sedan ta alla dessa mindre komponenter och tillhandahållande dem när du behöver dem.

Huvudkomponenterna är operativsystemet, applikationer och komponenter för att anpassa systemet. Genom att kunna bryter ner komponenter på detta sätt, kan en IT-chef bestämma vilka är nödvändiga för vilken kund och fördela dem i enlighet med detta.

Citrix använder en “gyllene bild” system som i princip fungerar genom att definiera ett idealiskt system som passar den mest antal användare. När den “gyllene bilden” har definierats bolaget / IT-chef ska kunna distribuera till de mest antal system. Undantagen, dessa användare med särskilda behov, kan behandlas med hjälp av differenct variationer som alla använder “gyllene bilden” som startpunkt.

Enligt Hsu är Citrix förväntar Xen Desktop att sälja i stort antal när det är tillgängligt och han talade om intresse från företag som redan i 30.000 till 40.000 sitt upplagor. Det finns nu som en publik beta och kommer att finnas tillgänglig i sin fulla version på 20 maj Priser för Standard Edition är $ 75 med Enterprise Edition och platina utgåvor kostar $ 175 och $ 275. De översta två upplagor är de enda med ett komplett utbud av nya avsättnings tjänster. Prissättningen är per samtidig användare.

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation