Compaq VD redo att ansluta sitt företag till Internet

I sitt tal vid bolagets årsmöte för analytiker, Compaq VD Michael Capellas redogjorde för sin vision om en värld där “alla typer av enheter” ska få tillgång till Internet via ett växande nät av servrar.

Med anledning av trådlösa handdatorer, telefoner och personsökare som kan få tillgång till Internet och gränssnitt med flera servrar, en stor förändring sker, sade han i Houston.

I den nya distribuerad databehandling ålder, kommer datorer inte förbli stryporgan Åtkomst till servrar. Istället kommer servrar dela ut uppgifter till ett brett utbud av maskiner, inklusive datorer, handdatorer, mobiltelefoner, personsökare och Internet apparater via trådbundna och trådlösa anslutningar.

Världen går tillbaka till distribuerad databehandling “, sade han.” Jag tror verkligen att detta är grunden för hur världen kommer att se ut.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Internetanslutningar inuti bilar blir vanligare också, sade han. “Den trådlösa Internet kommer att fortsätta att göra saker och ting förändras mycket snabbt. Det blir inte mer än ett par år innan nästan varje bil har tillgång till Internet byggt.”

I själva verket är det en tjänst som Capellas kunde ha använt i morse. Mötet startade ca 30 minuter sent eftersom Capellas fastnade bakom en sex-bil pileup. Capellas var “tillräckligt långt bort för att inte vara inblandade, men nära nog inte kunna komma runt det”, sade han.

Compaq, (CPQ); roll i framtiden att Capellas beskrivs kommer att vara att tillhandahålla hårdvara och annan teknik. Företaget har en inneboende styrka, sade han, eftersom det redan säljer traditionella persondatorer, samt handhållna och Internet apparater.

PC centrum hemunderhållning, när det kommer till stora servrar, Compaq samlat $ 800 miljoner intäkter förra året från sin Alpha Server GS annars känd som Wildfire. Även om detta var under Compaq ursprungliga mål på $ 1 miljard dollar, har de ingående frågor som bidrog till underskottet eliminerats, har vissa analytiker sagt.

Som en följd av den förändrade miljön, ser Compaq tillfälle i lagring, Web-innehåll servering, hemnätverk och hemunderhållning.

“Persondatorn kommer att bli centrum för hemunderhållning. Människor har fortfarande en kärlek till datorn”, säger Capellas.

Företaget har också sett en ökning i några av sina vertikala marknader, särskilt biovetenskap. Det har, till exempel, tecknat avtal med Sandia National Laboratories att bygga en ny Alpha-processor superdator. Det har också arbetat med USA: s försvarsdepartement och Singapores regering. Singapore vill använda datormodeller, vilket kräver stora mängder datorkraft för att ta reda på varför singaporianska prostatacancernivåerna är höga, säger Capellas.

Han verkade mest entusiastiska över marknaden för mobilt Internet. Där kommer Compaq sälja enheterna, som sträcker sig från dess iPaq handdator till Compaq BlackBerry personsökare, och servrar som ger tillgång, tjäna webbsidor och hantera databaser.

Capellas används också i mötet att upprepa förväntningarna på en avmattning i den första sex månader av året.

“Det finns absolut ingen överraskning det kommer att fortsatt prispress under första halvan”, sade han.

Försäljningen i Europa och de flesta av Compaqs stora globala kunder kommer att vara mindre drabbade än amerikanska försäljningen, förutspådde han.

Vi tror att det kommer att fortsätta utbyggnaden av nätet i (stora) konton “, sade han.” Jag tror att du kommer att se utgifterna för IT, bara mycket klokt i vissa segment.

Trots Capellas “optimistisk framtidsvision är Compaq problem inte löst.

“En god vän till mig en gång sa:” Endast den paranoida överleva. ” Vi förstår att, och vi hålla ser omkring oss. ”

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning