Congressional förfrågan svar frigöras: Data mäklare vägrar att namnge källor

Data mäklare har sammanställt hemliga ärenden om vad som uppskattas till 500 miljoner människor och de är vägrar att nämna datakällor till en Congressional utredning – eller öppet förklara vad som görs med den integritets invaderande uppgifter de är att samla in och sammanställa.

Men i deras utformad svar på kongressen, vi lär oss viktiga detaljer: till exempel, en del av sina källor sträcker sig från behörighet appar till State Department Terrorist Uteslutning listan.

Det visar sig också att de nio största datamäklare i världen gör miljarder säljer dina personuppgifter, vanor, intressen och mer som “informationstjänster” såsom listan försäljning till kunder för prospektering ändamål (att finna nya marknader för kunder), Access-databas “Identity Verification och” Risk Mitigation “produkter, och – naturligtvis – riktad reklam.

Kongressens representanter har precis släppt officiella svar från deras utredning nio data återförsäljare angående bolagens stängda dörrar operativa metoder för att samla in och sälja konsumentdata och personlig information.

Över 500 miljoner konsumenter samlas in och säljs utan deras samtycke

, Infographic galleri: Hur människor sökwebbplatser få din information – och vad du kan göra åt det

Enligt svaren, ett av de företag som erhåller data direkt från konsumenterna.

Det är allt som erhållits genom framåtvända enheter – såsom webbplatser och företag med “behörighet uppgifter” såsom applikationer.

Om du undrar vad behörigheterna data, har Facebook prydligt effektiviserat sin behörigheterna av uppgifter för utvecklare, särskilt när en app begär tillstånd till privata data eller vänners data.

UPPDATERING: FICO har svarat med ett uttalande, se längst ner på sidan.

Var och en av data mäklare (Acxiom, Epsilon, Equifax, Experian, Harte-Hanks, Intelius, Fico, Merkle och Meredith Corp) vägrade att specifikt nämna informationskällor, med hänvisning till sekretessavtal med företag och skydd av affärshemligheter.

Acxiom kan inte ge en lista över varje enhet som har tillhandahållit data från, eller om konsumenterna till oss. [- Acxiom respons, .pdf]

Läs, 1.7M mobilappar analyserade: Användare spåras och äventyras, och det är omotiverat

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

I oktober Senator John D. Rockefeller IV (D-West Virginia) öppnade en separat senat undersökning av nio ledande informationsmäklare (inklusive Silicon Valley start Rapleaf) som avslutades den 2 november.

Även om vaga och full av propaganda, data mäklare “just släppt svar på kongressens utredning avslöjar mycket om vad som händer just nu i den dolda värld av kommersiella data mäklare.

Varje företag som svarade på kongressens bokstäver uppgav att de gör informera allmänheten om det faktum deras data samlas in av dessa företag.

Vilket är bra om alla vet vem mellan mäklare är: anmälan på mäklarnas företagets webbplatser.

Enligt svaren, ett antal av dessa företag är i sängen tillsammans. Till exempel fick vi veta att Epsilon köpte Equifax marknadsföring databas och att verksamheten arm, och FICO sade licensierar en databas från Epsilon.

Varje svarade i liknande generaliseringar som de får uppgifter om personer från statliga, offentliga, företag, privata och så kallade “självrapporterade” källor.

Acxiom säger att det tar emot, “(…) olika listor från den federala regeringen, som Social Security Administration avlidne huvudfilen, State Department Terrorist Uteslutning listan, och Office of Foreign Assets Control listan.”

Experian Marketing Services säger att det får sina uppgifter från offentliga källor, enligt vilken det ingår, “Privata enheter” med “behörigheterna data” opt-ins, och “Webbplatser som har tillåtelse att dela information om sina besökare.

Inte lugnande, Epsilons vaga datakälla lista avslutades med “Marknadsförare och andra informationsmäklare.”

I augusti 2011, utsätts vi mellanhand uppgifter mäklare som Intelius, och andra företag på listan Congressional utredning (inklusive Axicom, vars intäkter överstiger $ 1 miljard årligen) i artikeln Hur Till Flytta dig från People Search webbplatser.

Intelius sagt det får sina uppgifter från källor som

(…) Omfattar offentligt tillgänglig information från det civila domböcker, Internet Domänregistrering register, allmänt tillgängliga sociala medier profiler, telefonnummer historia, adresshistorik, e-postadresser, fastighetshandlingar, väljare registreringsposter, lokala och statliga kriminalregister, datum för födelse, arbetsplats historia, utbildning historia, federala kriminalregister, och affärshandlingar.

Acxiom avslöjas att dess informationsunderlag om individer kan innehålla födelsedatum / ålder, ras, etnicitet, religiös tillhörighet, språk, vistelsetid, hem värde, hem egenskaper, civilstånd, förekomst av barn och antalet invånare i hushållet, utbildning, yrke och politiskt parti.

“Den andra sidan av myntet är att viktiga beslut görs om dig, den verkliga, baserat på den virtuella” du “som är gjord av alla dessa data”, säger Sarah Downey, integritet analytiker med Abine.com, en online integritet företag baserat i Boston.

Downey skrev i ett blogginlägg

Nyligen genomfördes en Massachusetts kvinnan inte hyras för ett apotek jobb efter en säkerhetsprövning hade felaktigt rapporterade att hon hade 14 felonyconvictions. Hennes rekord var ren, men data mäklare ger rapporten trasslat till och kopplat någon annans namn till hennes.

Det är ett stort problem när arbetsgivare döma människor utifrån dessa bakgrundskontroller, men människor kan inte svara på eller ens se innehållet i sina egna filer.

Intelius medgav i en 2008 SEC ansökan som den information som den och liknande företag säljer är ofta felaktiga och inaktuell. Enligt Intelius i sitt svar på förfrågan (punkt # 6) och dess egna villkor, kan konsumenterna inte korrigera sina egna uppgifter om den är felaktig.

Acxiom svar förklarade att konsumenterna kan inte korrigera sin information, kan de bara välja bort Acxiom databaser.

Vad dessa mäklare, samlare och kompilatorer gör med profilerna de gör du?

Enligt svar som lämnats till utredningen bokstäver, är mäklare som Acxicom gleaning mycket av sina intäkter från “informationstjänster.”

Acxicom informationstjänster omfattar: lista försäljning till kunder för prospektering ändamål (att hitta nya marknader för kunder), databasåtkomst, “Identity Verification och” Risk Mitigation “produkter, och – naturligtvis – riktad reklam som alla verkar fortsätta att försöka övertyga konsumenterna. är något som de verkligen vill, och är helt värt handel användarnas personliga integritet för.

Acxiom Verkställande direktör Scott Howe berättade CNN i en tv-intervju i augusti förra året

Företag som Acxiom försöker få intelligent om vad du kan vara intresserad av och vem du är.

Så att vi kan leverera mer relevanta annonser för dig, och vi kan leverera erbjudanden och produkter och tjänster som du kan ha intresse.

Förra veckan, mobila säkerhetsforskare på Juniper Networks över 1,7 miljoner mobila applikationer, och avslöjade påståendet att datainsamlingen används för reklam är en lögn.

Forskarna fann att andelen av program med de bästa 5 annonsnätverk var mycket mindre än det totala antalet program spårning plats – vilket innebär att de flesta telefon program spårar din plats men inte använder det för annonspartner.

Juniper uppgav

Detta leder oss att tro att det finns flera program samlar in information på grund mindre uppenbara än reklam.

Jay Stanley, Senior politisk analytiker vid ACLU hade dessa kloka ord om data mäklare påståenden om konsumentnytta

Acxiom hävdar också att “konsumenterna gynnas av lämplig användning av information på många olika sätt.”

Om man bortser från laddade kval “lämplig”, det är en bit … skrämmande att tout de förmodade fördelarna för konsumenterna av framtagning av underlag när individer inte medvetet har samtyckt till dessa ärenden.

(Om fördelarna är så stora, låt människor opt-in.)

Acxicom s Howe berättade också CNN i augusti, “All information vi samlar in och använder är säkra, lämpligt och lagligt.”

Kanske det är lagligt eftersom det inte finns några lagar mot vad de gör.

För närvarande finns det ingen övergripande federal lagstiftning för uppgifts mäklare eller insamling behörighet uppgifter.

Sekretesslagar har inte riktigt uppdaterats eftersom människor hade faktiskt gå in i en regeringsbyggnad och begära att se filer personligen.

Om företag som Axiom var tvungen att göra det på gammaldags sätt, skulle deras verksamhet inte vara möjligt i dag.

UPPDATERING: FICO har svarat med följande uttalande – att de inte definierar sig som datamäklare, kom ihåg sitt uttalande till kongressen har angett det förvärvar uppgifter (avsnitt # 1) och licens databaser för klienter (avsnitt # 4)

FICO finns inte i data mäklaren verksamhet. Det samlar inte in, sammanställa, aggregat och sälja information om konsumenter offline, online och mobila aktiviteter för marknadsföring och andra ändamål.

FICO säljer mjukvara för analys, inte konsumentdata, som driver smartare beslut med hjälp av matematik för att förutsäga konsumenternas beteende.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Dessa företag har skapat hemliga ärenden om dig

Uppgifterna kan vänja mot dig

Data mäklare försvar: bättre reklam, plus att det är alla juridiska