Crowdsourced karta visar Kinas föroreningar hotspots

En crowdsourced kartläggning projekt, kallat Maps Fara indikerar föroreningar hotspots i Kina och expanderar nu till att omfatta andra teman som försvunna personer och barnmisshandel,. Enligt Bloomberg på torsdag, var webbplatsen startades av netizen Liu Chunlei förra året, göra det möjligt för andra att se upp platser såsom giftavfallsbehandlingsanläggningar, oljeraffinaderier och kraftverk. Liu har också avsatt cirka 6000 föroreningskällor baserade på offentliga uppgifter och användarens input på, Baidu karta, – Kinas version av Google Maps.

Sajten kranar på kunskap om Kinas 564 miljoner internetanvändare att uppmärksamma miljörisker. Specifikt till platsen Usahidi.com, skapades 2008 spår efter valet våld i Kenya och webbplatser spårning strålning efter Fukishima kärnkraftsolyckor inspirerade Liu drag.

I januari Maps Fara mottagit en donation på 50.000 yuan (US $ 8150) och ett erbjudande om tekniskt stöd från Alibaba Foundation, som stöder grupper som arbetar för att bevara Kinas miljö.

Liu skapade Kartor Fara efter att ha insett Shanghai lägenheten han köpte under 2007 var nära en deponi, något som han inte informerades om när förhandlingarna om köpet. Han utökar nu sin webbplats genom att låta användare lägga till information till kartor med andra teman som att det saknas folk och barnmisshandel.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Han påpekade att han inte har några större problem med användardata, och att Maps Fara har inte fått klagomål från myndigheter eller fastighetsutvecklare. Han sade att han bara bort information som är felaktig eller kränkande.

Anledningen till att vi startade crowdsourcing är att om alla kan vidta åtgärder och lägga till data, kan den noggrannhet stiga “, sade Liu.” Vi är inte definiera vår image som i opposition mot regeringen. Vad vi vill är att skapa positiv energi.

Industri bevakare tidigare berättade webbplatsen, asiatiska företag är väl rustat för intern crowdsourcing, på grund av den högt upptag av mobila enheter och sociala medier bland asiatiska arbetare, men kommer också att behöva klara och bestämda strategier och regler för att säkerställa att processen inte utvecklas till en hinderance.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport