CUA sveper åt sidan slutliga översvämningar skräp

Ingen vill ta itu med problem som inträffat innan deras tid på ett nytt jobb. Men det var precis vad Credit Union Australien (CUA) CIO David Gee stod inför, efter att ha tagit på sig rollen nio månader sedan.

I januari 2011, Brisbane drabbades en av de värsta översvämningarna i stadens historia. Vattennivåerna nådde en topp på 4,5 meter, vända torra land i en lerig gungfly. Som vattnet trängt in i CBD har invånare och företag evakuerades. Credit Union Australien (CUA) var bland företag med huvudkontor i området.

I efterdyningarna av naturkatastrofer, CUA händer var fulla, som handlar om skador på sina kontor och filialer. Ovanpå det, hade det klara med att reparera sina IT-system.

Bankens på plats har drabbats av översvämningarna, och det var tvungen att stänga sina banktjänster i 16 timmar.

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Trots CUA utfärdar en ursäkt till kunder och försäkrade dem deras personuppgifter förblev säker, det var ropade av Australian Prudential Regulation Authority (APRA) över hela landet Internetbank strömavbrott.

Medan Gee trädde sin roll efter Brisbane översvämningar debaclet, han stack in i rampljuset i sin andra vecka på jobbet när APRA besökte CUA huvudkontor.

“APRA hade inte varit här under lång tid, men det var mycket bekymrad över där CUA var, ur ett affärsmotståndskraft synvinkel” Gee berättade webbplatsen Australien.

Bank- och Credit Union regulator ville säkerställa att CUA tog rätt åtgärder för att undvika en upprepning av avbrottet januari 2011.

“Händelsen var naturligtvis tas på allvar, eftersom ingen vill bankerna att vara ute och människor blir orolig för säkerheten och så vidare”, säger Gee.

APRA höjde en lång lista av bekymmer och CUA vidtog åtgärder för att ta itu med dem, en efter en.

“Vi har faktiskt precis avslutat allt detta arbete nu”, säger Gee.

CUA effektivt ombyggda sin IT-infrastruktur från grunden, om än på en annan plats – bort från översvämningsområden. Det sätter också ställer nya IBM stordatorer och lade ut en ny nätverksinfrastruktur. I tillägg till detta har en ny brandvägg och lagringsnäten införas.

Så vi flyttade datacenter till en ny plats som har bättre motståndskraft, luftkonditionering och allt annat “, säger Gee.” Vi lägger i nya redskap och uppgraderade allt för att göra dessa förändringar sker.

Uppgraderingar hjälpte också stödja bankens IT transformation; meddelade i mars 2011, vilket innebar att ersätta sin kärnbanksystemet med en off-the-shelf produkt kallas Bancs. Projektet, som CUA slagit sig ihop med, Tata Consultancy Services, kommer att slutföras nästa år.

Under CUA IT uppgradering, oundvikligen kommer det att finnas avbrott, men banken kommer att vara mycket försiktig i att upprätthålla tillgänglighet för kunderna, säger Gee.

Vår IT-avdelning har ökat, vilket är i strid med andra finansiella institutioner “, sade han.” Vi är faktiskt försöker att bygga nya funktioner och kapacitet, liksom.

CUA har också nyligen släppt sin första mobila banktjänster app för Apple och Google telefoner. Även om det är en sen nykomling i mobila banktjänster, och appen bara har enkla funktioner (endast balansera kontroll och överföring av pengar kapacitet), Gee sade att hans prioritet var att göra det rent och lätt att använda för kunderna.

Den nya appen är kompatibel med CUA gamla IT-system. Sedan dess mjuka lanseringen på torsdag, har det skakas upp flera tusen nedladdningar. Gee sade att han skulle titta på alternativ för att lägga till funktioner till appen, när omvandlingen hade avslutats, men tillade att inga beslut hade gjorts på vilka funktioner banken skulle genomföra.

Commonwealth Bank of Australia (CBA), har nyligen lanserat sin Kaching app för Google Android-telefoner, med penningöverföringar peer-to-peer via e-post eller Facebook. Det meddelade också att det kommer att släppa en dedikerad Facebook-applikation, vilket kommer att underlätta betalningstransaktioner på sociala medier webbplats.

Även CUA inte har uteslutit efter i CBA fotspår, var Gee mer intresserade av att utforska bank möjligheterna som erbjuds av närområdet kommunikation (NFC).

CBA: s Kaching närvarande inte stöder NFC, såvida inte användarna har en iPhone utrustad med en icase.

Jag är en stor troende i telefonen är en plånbok, och det kommer att ske med NFC, “sade Gee.” En del av dessa andra tekniker i mellan är typ av transitionary mot vad folk kommer att få.

Gee ser fram emot bank via NFC, och är angelägna om att flytta CUA i den riktningen.

[NFC] är där vi måste spela in “, sade han.” Alla andra saker i mellan har den svala faktor, men jag är inte säker på om de är betydande när det gäller service kunder.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar