Daglig kopp: Samsung går efter iPhone 5 som Apple fångar upp

En annan dag, en annan fordran i den pågående patentkriget mellan Apple och Samsung. Det måste vara onsdag.

Samsungs advokater i USA, har lagt till iPhone 5, till listan av Apple-produkter som bolaget anser har åsidosatts på sina patent. Det finns inga nya patent inblandade i detta skede, Samsung bara hävda att patenten andra iPhone-modeller intrång på är också åsidosatts i iPhone 5. Företaget väntas också hävdar att delar av iPhone 5 4G funktionalitet intrång på Samsung- handhållna patent.

I goda nyheter för Samsung, har förbud mot försäljning av Samsung Galaxy Tab 10.1 även hävts, och företaget är den största säljare i telefonen marknaden i USA, på, 25,7 procent marknadsandel. Men Apple är ikapp, flytta upp till 17,1 procents marknadsandel i augusti, upp från 15 procent i maj.

iPhone-användare har också hittat en annan bugg i iOS 6. Den här gången verkar det som kunderna är, med hjälp av mobildata, trots att vara ansluten till Wi-Fi-nätverk. Detta är ett bra sätt att få chockräkningar mycket snabbt. Enligt rapporter, det är ganska utbredd, med Verizon kunder i USA och Telstra och Vodafones kunder i Australien rapporterar det. Vi försöker ta reda på mer om det, och vi kommer att låta dig veta vad vi upptäcker.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7 ? Det kommer att kosta dig

Om du är orolig för batteriets livslängd i iOS 6, också, här är några användbara tips om vad du kan göra åt det.

Över en natt hacking grupp GhostShell dumpas, 120.000 poster från cirka 100 universitet, inklusive e-postadresser, lösenord, Ids, och namnen på studenter och lärare. Universiteten inkluderar Harvard, Princeton och New York University.

Och, slutligen, fortsätter Oracle Openworld, med företaget, meddelar de sju pelarna i sin så kallade moln Cathederal. Dessa “pelare”, eller produkter, i huvudsak inriktad på planering och budgetering, ekonomisk rapportering, social nätverksdata analys, en värd socialt nätverk, en utvecklare tjänst, en lagringsmoln, och ett meddelande moln.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig