Dell Streak är inte droid du letar efter

Dell Streak är inte Android-enhet du letar efter. (Bild från Miramax.)

Vid 5 inches (13 cm.) Över det varken fisk-nor-fågel. Det är bara dubbelt så bred som en iPhone, spinkiga bredvid en iPad. Det handlar om storleken och formen av en GPS-enhet, utan vaggan du använder för att fästa-på instrumentpanelen.

Inuti det körs en 1 GHz chipset först sett på netbooks. Det kunde ha varit (förmodligen borde ha varit) en Windows-låda. Planen är att bygga ut 7 tum och 10 tums modeller i tid, alla kör Google Android. Vid priser som börjar på $ 1100, det är inga fynd.

Allt om detta ser ut som en kludge. Marknadsföringen är en kludge, eftersom de inte vet vilken av flera marknader de säljer. Specifikationerna är en kludge, eftersom om du rulla ut samma chip set med olika skärmstorlekar varför större skärm?

Moln, Michael Dell tar ordförande plats VMware ombord, moln, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, Dell, Dell Technologies inlägg Q2 resultat, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Det är som saken kördes upp flaggstången för att se om någon skulle hedra det.

En annan punkt, som har mer att göra med öppen källkod. Android distribution är avsedd för telefoner. Den är utformad för att konkurrera med iPhone, inte iPad. Den fortfarande under utveckling Krom system, baserat på Google Chrome är utformad för att köra större saker.

Dell verkar ha hoppat pistolen på Chromium redskap, av rädsla för att blir OS / 2 till Android Windows. (För historia buffs, den ursprungliga Microsoft-IBM affären var att IBM: s operativsystem skulle köra mer kraftfulla modeller. Microsoft bara beefed Windows och utelåst IBM underifrån.)

Men även om så är fallet, verkar Dell att svara, och drivs av, den tekniska utvecklingen, som inte leder det. Det finns mycket som tyder på det har en företagsstrategi för enheten, som skulle drivas av dess Perot Systems enhet.

Dell ståndpunkt tycks vara att Hugh Fennyman karaktär i Shakespeare in Love (spelad av Tom Wilkinson) – de låtsas vara muskeln men i slutändan är de pengarna, och lika lätt manipuleras som någon Ground i gropen.

Det är inte den typ av starka position företagskund vill ha sin leverantör att spela in. Du vill att din leverantör att vara Romeo i pjäsen, inte apotekare.

Jag vet rubriken bär en Star Wars referens, och jag har gått in Tom Stoppard rekreation av 16-talet London, men det är bara hur vag en strategi Dell verkar ha här. De vet inte ens vad årtusende de spelar på.

Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies inlägg Q2 resultatet

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar