DEMO 2001 “uppvisar nya tekniska prylar

Med dot-com rikedomar alla men torkade upp, nystartade företag söker bortom webbläsaren för att hitta säkrare vägar till lönsamhet. Resultaten på skärm denna vecka i Phoenix, Arizona, på en hög profil produktshowcase kallas DEMO 2001, inkluderar Internetstyrd robot, ett högteknologiskt penna som skickar anteckningar från mobiltelefon och tekniker som spårar konsumenternas platser till balk dem marknadsföring platser.

Stora företag är också experimentera. Eastman Kodak Co;. (Ek), till exempel, kommer att visa en $ 229 (247 euro) bärbara gadget kallas mc3 som tar både digitala bilder och videoklipp, och spelar digital musik från Internet.

Det är inte att Internet inte fortfarande driver affärsplaner. Men många innovatörer och investerare har dragit slutsatsen att bara logga in på webbplatser är inte längre användbar eller trevlig nog i många fall. Den nuvarande tankegång är att konsumenter och företag kan vara mer spännande, och även villig att betala, om Internet hjälper dem att få saker åstad – oavsett var de befinner sig.

Det handlar om att vara på två ställen samtidigt “, säger Helen Greiner, ordförande och grundare av iRobot Corp (www.irobot.com), en planerad DEMO utställare.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Med sin senaste produkt, Somerville, illustrerar Massachusetts-baserade iRobot rörlighet konceptet, som ibland kallas “telepresence.” För närvarande är bolaget talar upp en åtta hjul robot som kan stiga till ögonhöjd och kan utrustas med ljud- och videofunktioner. Användare med en webbläsare kan se och höra vad roboten gör när de riktar sina rörelser. Företaget initialt riktade roboten som en fjärr vakthund för affärssammanhang såsom fabriker och lager. Men iRobot säger konsumentversionen i år kommer att kosta ca $ 2000.

På samma sätt (www.unwireit.com), start-up, planer UnwireIt.com en Palo Alto Kalifornien att visa upp teknik som kallas MyCasa som kan tillåta användare att visa sina hem och styrsystem såsom uppvärmning och inbrottslarm från webben -anslutna pocket arrangörer eller datorer.

DEMO show, nu i sin 11: e år, väntas locka 77 utställare och 800 industriledare, riskkapitalister och journalister. Förutom att surra om nya prylar, kan överleva även vara ett hett ämne på DEMO show. Vissa företag som uppvisade förra året har radikalt förändrat deras fokus eller tappat ur sikte. Och i en nick till den aktuella sjukdomskänsla med teknik lager, sålde showen sina utställningsmontrar lite långsammare i år.

Företagen är under intensiv granskning att leverera intäkter så snart som möjligt “, säger Jim Forbes, en DEMO exekutiv producent.

Huvudtema: Rörlighet; Rörlighet är sannolikt att vara ett övergripande tema, drivs delvis av trådlös teknik dubbade Bluetooth och 802.11 som skickar data över avstånd på nio meter eller så, är den teknik som inte ägs av någon företag men är i stort sett används i den tekniska branschen. Palm,. (Palm) visar flera Bluetooth-applikationer för sina handdatorer, inklusive möjligheten av två Palm användare att trådlöst kontrollera varandras kalendrar för att boka ett möte.

Samtidigt digitala bläck Inc. Wellesley, Massachusetts, har utvecklat en penna och basenhet med teknik för att spåra en användares rörelser när de skriver på papper. En bild av handskrift lagras i pennan själv, och kan anslutas till en avancerad mobiltelefon eller dator som skall sändas till digitala bläck webbplats. Där kan lagras, översättas till dator tecken, e-post eller fax någon annanstans, säger Ilya Schiller, vd för företaget. Och Dashbox (www.dashbox.com), en San Francisco start-up, utvecklar en prenumerationstjänst som ger användarna mobil åtkomst till data eller skannade bilder av viktiga pappersdokument, såsom födelsebevis, hem titlar eller försäkringar.

En del av nyckeln till omedelbar försäljning är att utveckla teknik som kan arbeta med prylar konsumenter redan äger. Därför är många DEMO utställare med fokus på telefoner. NotifyMe Networks (www.notifyme.com) i Sunnyvale, Kalifornien, har utvecklat programvara som företag kan använda för att varna folk per telefon av viktig information och ge dem möjlighet att agera på det genom att trycka på en knappsats. Till exempel kan ett flygbolag använda programvaran för att ringa resenärer att berätta en flygning hade annullerats och låt dem boka platser på flyget genom att följa instruktionerna från en automatiserad skötare.

Platsen är viktigt på andra sätt. Quova Inc. (www.quova.com) använder en mängd olika tekniker för att lokalisera staden webbanvändare loggar in från, att hjälpa företag rikta marknadsföring platser och upptäcka bedrägerier. Till exempel, Pango Networks Inc. (www.pangonetworks.com), en åtta-anställd Pittsburgh företag, utvecklar programvara så att butiker eller andra företag kan skicka platser till deltagande användare bär mobiltelefoner eller handdatorer när de kommer in fördefinierade utrymmen nära dessa anläggningar, säger Mark Pollard, Pango chef för teknik.

Många produkttillverkare satsar på nya förbättringar i trådlösa nätverk och andra viktiga delar av infrastrukturen. Microsoft Corp,. (MSFT), som kommer att visa upp förbättringar av programvara Outlook för mobila användare, är Fielding en särskilt stor grupp att fullända nya bitar av VVS för nya webbtillämpningar som styr en rad olika enheter, både mobila och stationära.

Och vissa nystartade företag hoppas att ändra infrastrukturen på egen hand. Xdegrees Inc. (www.xdegrees.com), Mountain View, Kalifornien, vill utvidga Internets grundläggande namngivningssystem så många nya typer av filer och enheter kan delas av företag och datoranvändare. Tanken är att inspirera till nya typer av decentraliserade datortjänster, lite som hur Napster Inc. (www.napster.com) passerar musikfiler från maskin till maskin.

Några av de innovationer kräver komplicerade partnerskap. Och det är långt ifrån de första dagarna av Internet, när isolerade webbplatser var på modet. “Net bara blir större och snabbare och mer allmänt förekommande, så att du har fler och fler möjligheter”, säger Stewart Alsop en allmän partner med riskkapitalföretaget nyföretag Associates. “Men det är lite svårare, eftersom värdet skapas mer att integrera flera saker än att skapa en sak.

För att hjälpa underlätta för sina nya utvecklingar, FullAudio Inc. (www.fullaudio.com), en Chicago uppstart backas upp av nya Enterprise Associates, förhandlar med skivbolag i hopp om att utveckla ett abonnemang musiktjänst som kan konkurrera med Napster . FullAudio planerar att visa prototyp teknik på DEMO som partner kan utvecklas till sömlöst flytta Internet musik bland datorer, hushållsanläggningar eller bilar.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet