DevOps levererar smidighet och tillväxt, men 80 procent fortfarande kämpar med det

DevOps verkar vara den varma metoden för dagen, men hur långt har det kommit i organisationer? Nåväl, låt oss bara säga många DevOps insatser är fortfarande fungerar pågår.

Undersökningen av 1,442 ledande IT- och företagsledare, släpptes av CA Technologies, finner bara 20 procent av organisationer som har försökt att genomföra DevOps har fullt ut det, konstaterar undersökningen. Men det är väl värt den extra ansträngningen. Forskningen visar också att dessa “avancerade” DevOps adopters var mer benägna att rapportera att deras digitala initiativ bidrog till konkurrenskraft, kundlojalitet och topp- och slutresultat.

I DevOps är kreativitet och takten av utvecklare samordnas – och automatiserad så mycket som möjligt – med den krävande tester, QA och släpp scheman övervakas av verksamhet människor. Sålunda kräver en effektiv DevOps ansträngning kulturell förändring – med rätt blandning av utbildning, kompetens, samarbete, möjliggörare och kontroller.

Montering alla delar av DevOps pussel kan kräva tid, ansträngning och noggrann planering, men resultaten är värt det. Avancerade DevOps adopters (återigen, att 20 procent) är tre gånger så stor risk än sina mindre DevOpy motparter för att kunna agera snabbt på nya affärsmöjligheter (63 procent jämfört med 21 procent). De är också tre gånger större risk att ha sett ett gupp i sin marknadsandel som ett resultat av deras snabbare vändning av programvara. De är också dubbelt så stor risk att ha sett intäkter och vinstökningar än sina mindre utvecklade kamrater. Kundanslutningar är också starkare – avancerade DevOpers är dubbelt så stor risk att ha sett förbättringar i kundlojalitet och förvärv.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Det finns fortfarande många saknade bitar i DevOps “pussel”, undersökningens författare hävdar. Ungefär hälften (55 procent) av de tillfrågade uppgav att de har en väl definierad DevOps strategi och mål – vilket inte är dåligt, men föreslår att nära hälften av företagen fortfarande kämpar. När man tittar på andra vitala komponenter i en DevOps engagemang, saker falla sönder snabbt. Till exempel, medan 86 anses utbildning affärs intressenter procent, och anpassningen av IT- och affärsmässiga prioriteringar är viktigt, bara 33 procent och 37 procent respektive hade slutfört dessa steg.

Även om både utveckling och drift team kan ha individuellt genomfört moderna metoder och automationstekniker, de flesta (63 procent) av DevOps adopters säger att det fortfarande mycket att göra när det gäller infrastruktur och verktyg. Dessutom, med 46 procent av de tillfrågade arbetar fortfarande på säkerhet och efterlevnad, är det tydligt att de flesta DevOps aktivitet inte är väl stöds av en gynnsam plattform och riskhanteringsperspektiv.

En av de bästa sakerna med DevOps är att antagandet ofta börjar på gräsrotsnivå inom IT-avdelningar, förbättras genom tillgången på öppen källkod verktyg undersökningen författarna till rapporten påpekar. “Allt detta leder till en hög grad av engagemang och entusiasm bland IT-team.” I slutändan, de lägger, DevOps måste ses som ett företag engagemang, och “mindre som ett sätt att helt enkelt optimera de inre arbetena av det, är övergripande målet att driva en hållbar konkurrensfördel, och i en allt snabbare takt, ständigt föränderlig omvärld, översätter detta till ett behov av en pågående flöde av innovationer och värde.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september