EMC pitches integrerad content datahantering till XtremIO kunder

EMC på tisdag lanserade teknik för sina XtremIO blixtsystem som kan sätta kopior datalagrings i minnet och skär utbredning samt kostnader.

orakel Openworld

Lanserades i Oracle Open World, EMC beskrivs teknik man kallar integrerad kopia datahantering eller iCDM för kort.

På Oracles kund powwow, är EMC pitching sina varor till databasadministratörer samt datacenter chefer på att skära ned på antalet kopior det håller.

IDC uppskattar att 60 procent av alla datalagrings är en kopia som skall användas för återställning, backup, utveckling eller underhåll. Till exempel har en typisk databas så mycket som ett dussin exemplar för varje produktions instans. EMC kallar dessa kopior en “dold skatt” på Oracle miljöer.

Sonny Aulakh, global vice VD för tekniska verksamheten för XtremIO, sade iCDM sätter alla kopior i minnet så det finns ingen nätdrift eller back-end att slutföra. Varje exemplar är utrymmeseffektiv och endast nya block används på en lagringsarray.

Typiskt databas kopior används på sekundära lagringssystem, men EMC hävdar att de bör läggas på primära sådana. Om ett företag kan göra kopior och fräschar från produktion, har prestanda och integration av applikationer blir det kostnadsbesparingar.

Till exempel, att en 10TB databas som används ta 100TB lagring för säkerhetskopiering och kopiera data. Nu samma databas behöver 14TB.

EMC främjar iCDM sedan dess XtremIO kunder har det redan inbäddad i system. Kunderna använder den för att konsolidera SAP och Oracle-databaser samt för applikationsutveckling.

Oracle håller koll på priset: Dominerande molnet marknaden, Mark Hurd erbjuder moln marknadens prognos för 2025, Oracle tomter Exadata som en molntjänst, Samsung arbetar med Oracle för företag mobil, klockappar

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip