EMC sticker IBM på lagringsvirtualisering

EMC sade dess Invista programvara kommer att utnyttja “intelligenta” växlar – som självständigt kan hitta en optimal placering och direkta data till det – att skapa virtuella volymer i en nätverkslagring, som brukar kallas ett storage area network (SAN). Detta möjliggör en IT-butiken för att flytta enheter in och ut ur ett SAN utan att nödvändigtvis vara tvungen att uppmärksamma den fysiska platsen där varje bit av data lagras.

I motsats till EMC: s historia av proprietära lösningar, kommer kunderna att kunna integrera Invista med hårdvara och mjukvara från en rad olika leverantörer med hjälp av öppna programmeringsgränssnitt (API).

EMC: s teknik kommer att konkurrera med existerande lösningar främst från IBM och Hitachi Data Systems, även om varje leverantörs arkitektur tar en annan väg för att ge lagringsvirtualisering.

Även Invista är fortfarande i beta-testning läge cirka fem webbplatser över hela världen, och tillgänglighet endast tänkt för tredje kvartalet, har IBM agerade snabbt för att kväva eventuella intresse för produkten.

En tre-sidan uttalande till webbplatsen Australien & nbsp ifråga IBM EMC: s historia på virtualisering, säger: “För mer än två år, har EMC waffled om behovet av lagringsvirtualisering.

Som EMC växte de aldrig investerat eller utvecklas användbara virtualiseringsteknik, och medan de har varit framgångsrika i egen box-centrerad lagring, är deras ankomst till arenan av lagringsvirtualisering med största sannolikhet ett fall av för lite och för sent.

På den ankomst, IBM var bryskt: “Här kommer lagringsindustrin version av en knallpulverpistol.”

IBM virtualiserings talesman Gary Barker berättade webbplatsen Australien & nbsp hans företag såg EMC som “en stark konkurrent”, och erkände uttalandet var lite dramatisk.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec

Det är inte något som är typiskt för IBM i det förflutna “, sade han.” Det låter som om vi är en smula säker inte det?

Barker sade IBM i allmänhet var en förespråkare av öppna standarder, men han slutade kort att välkomna EMC drag att öppna sina API: er.

Naturligtvis vi inte vill se någon av våra konkurrenter vinner fördel genom att göra vad vi redan gör “, sade han.

EMC Australien marknadschef Jordan Reizes berättade webbplatsen Australien & nbsp att IBM kan se Invista som ett hot på grund av dess nya vilja att arbeta med andra leverantörer på lösningar, samt en brist på skalbarhet i Big Blue egen virtualiseringslösning.

Däremot förnekade Barker bolaget haft några skalbarhet frågor och ifrågasatte bredd Invista multi säljaren stöd. Han tillade att IBM hade idag över 1000 kunder som använder sin virtualiseringsteknik i en produktionsmiljö.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec