EMC, VMware: Ställa scen för enande

EMC och VMware bytte chefer och eventuellt upprätta en återförening insats under de kommande åren.

Låt oss vara tydliga: EMC äger VMware. Visst, VMware är börsnoterat, men 80 procent av bolaget ägs av EMC. Denna verklighet verkligen hit hem som företagen bytte chefer. Kort sagt, blir EMC Pat Gelsinger VMwares vd. VMware vd Paul Maritz blir chefsstrateg på EMC.

Dessutom, EMC, VMware pumpning chefer, erbjuder preliminära Q2 resultat

Om EMC och VMware var inte i huvudsak ett företag med EMC VD Joe Tucci som ordförande i både detta verkställande swap skulle vara omöjligt. “Vi tror att dagens tillkännagivande understryker den djupa integrationen pågår mellan EMC och VMware”, säger Barclays analytiker Ben Reitzes.

Och med tanke på Tucci kommer att stanna kvar igenom som EMC: s ledare genom 2013, är scenen inställd för VMware helt komma in i fållan. VD för ett enat EMC och VMware skulle förmodligen vara Gelsinger.

Plotline här är ganska uppenbart. VMware kommer att möta konkurrens från Microsoft System Center 2012 och öppna moln stackar. Dessutom kommer EMC har att erbjuda integrerade moln system för datacenter. VMware är bakom mitt programvara dominerade uppgifter och EMC: s lagrings och stora uppgifter stackar spelar en nyckelroll. EMC och VMware kan också byta tillgångar som Greenplum inom en snar framtid.

Wells Fargo analytiker Jason Maynard ansluter prickar i en forskninganteckning

Vi skulle inte bli förvånad om någon gång inom de närmaste 18 månaderna, kommer EMC till slutsatsen att större synergieffekter kan uppnås genom tätare integration med VMware utveckling och distribution. Det verkar som om rätt metod är att använda VMware som mekanism för att överbrygga klyftan hybridmolnmiljöer. Vi tror att detta innebär att man använder virtualisering som kontrollpunkten för hela bunten infrastrukturen (dator, lagring, nätverk) tillsammans med sina plattformsoberoende datacenter hanteringsverktyg. Med Pat Gelsinger på VMW anser vi att det är troligt att han kommer att ytan logiska anslutningspunkter och hitta ett sätt att föra denna produkt in tillsammans. På kort sikt förändring vi föreställa är potentialen för VMware att vara mindre fokuserad på att driva sin störande offentliga moln strategi som att intäkterna skulle inte vara tillräckligt stor för att kompensera hot mot kärn EMC verksamheten.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Med andra ord är Gelsinger på VMware att räkna ut hur man kan integrera alla delar. Därifrån är EMC och VMware enande bara ett matematiskt problem. Hur mycket EMC har att betala för att köpa resten av VMware det inte redan äger?

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin