En dag i livet av en entreprenör

“Hur många fler exemplar av Windows kan jag hjälpa verkligen sälja?” Med denna fråga, beslutade Howard Lo det var dags att avsluta sin 14-åriga anställning på Microsoft och koncentrera sig på att köra sin egen mat och dryck företag, Stå Sushi Bar.

Lo, som vänder 36 i oktober, öppnade restaurangen i början av 2009 när den globala finanskrisen var i full gång. Han arbetade då med Microsoft som friställer människor och frysa löner. Föranletts av osäkerheten beslutade amerikansk kinesiska att öppna sin egen verksamhet som ett skyddsnät – hans “Plan B” – samtidigt fungerar som en anställd med Redmond.

I februari i år, slutligen bestämde han att det var dags att lämna sitt avlönade arbete och enbart fokusera på att utöka sin sushi företag, som nu består av två butiker i Singapore och ett i Jakarta, Indonesien.

Men LO: s år i IT-branschen har visat sig vara praktiskt eftersom han förlitar sig nu på sociala medier och andra programverktyg för att få värdefulla insikter i sin verksamhet och kunder. “Jag använder datorn för en hel del av dagen till dag ledningen av sushi bar … administrativt arbete, e-post, forska nya [restaurang] platser, titta på webbkameror för att se vad som händer i restaurangen, och hålla reda på vilken typ av återkopplings människor ger “, sade han.

Han är också värd sin egen blogg och använder sociala nätverkssajter – främst Facebook, Twitter, Foursquare och Pinterest – som sätt att ansluta med kunder, få deras feedback och öka medvetenheten om hans restauranger. “Det är ett sätt att engagera kunder och identifiera trender vad folk letar efter i sin middagsupplevelse”, konstaterade han.

Han knackar också verktyg som Perx, ett virtuellt kundkort, att bygga kundlojalitet och uppmuntra upprepade besök, liksom GameMaki, som gäller spelifiering att låta kunderna på sina restauranger delta i utmaningar att tjäna poäng som kan bytas mot gratis sushi.

Lo ser också att genomföra en elektronisk meny så att han inte kommer att behöva skriva ut menyer varje gång han ändrar ett objekt. “En elektronisk meny skulle tillåta mig att uppdatera saker omedelbart, replikerar den över alla plattformar och platser, samt ge möjligheter att förbättra kundupplevelsen. Till exempel kan du integrera Facebook och Instagram med menyn, så att du vrida den från helt enkelt vara en meny för att vara en guide för kunder “, förklarade han.

Alla dessa verktyg har gett företagare goda insikter i sina kunders demografi och hur han skulle expandera sin verksamhet. Till exempel via Facebook, är han kunna identifiera personer som är intresserade av restaurangen, och med Perx, vet han vilka kunder besöker restaurangen och hur många gånger de besöker utlopp.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Lo förklarade: “Eftersom Indonesien är en marknad jag förstår inte riktigt, bara samarbeta med de 15.000 fans i min indonesiska Facebook-sida har varit till stor hjälp i talar om för mig vad andra platser jag bör öppna upp det, och vilken mat bloggar och livsmedels omdömen är populära där. Så bara att kunna prata med dessa människor som interagerar med mig på Facebook har varit till stor hjälp i min förståelse av den indonesiska marknaden. ”

Kör sin egen verksamhet, men kommer med några stora utmaningar såsom hög hyra, personalfrågor och mättnad av japanska restauranger. Vid slutet av dagen, sade han, kokar det ner till att balansera mellan personlig, operativt arbete och arbete som är nödvändigt för att expandera verksamheten.

“Så förhoppningsvis, med all denna teknologi, hjälper det mig minimera den tid jag spenderar på verksamheten och frigör mig att göra mer av expansion typ av arbete”, konstaterade han.

Så varför Lo fortfarande gå in i entreprenörskap? “Eftersom det är meningsfullt”, sade han.

Det är inte nödvändigtvis full av glädje och goda tider, men det är definitivt alltid uppfylla och alltid givande “, tillade han.” Det är en massa små segrar och jag vet alla dessa saker som jag har beslutat om, bocken stoppar med mig. Jag är ansvarig för alla framgångar och misslyckanden.

På hans beslut att slutligen lämna Microsoft och bli en entreprenör, Lo sa: “Jag kände mig som, hur många fler kopior av Windows kan jag hjälpa verkligen sälja Så jag tänkte, jag är fortfarande relativt ung, varför inte ta risken,? ta kontroll och se vad som händer. ”

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer