Facebook retools Android app med fokus på utvecklingsländer

I linje med sin mobil första agenda, är Facebook mitt i rulla ut en uppgradering till sin Android app – men processen och resultaten består av mycket mer än en rutinmässig uppdatering.

Mer om Facebook infrastruktur

I linje med det sociala nätverkets Internet.org färdplan för att få Internet-anslutning till så gott som alla i hela världen, den Menlo Park, Kalifornien-baserade företaget startade med målet att förbättra och anpassa prestanda för alla mobila enheter, oavsett region eller nätverksförhållanden.

Snarare än att bara nöja sig med automatiserade data och feedback från användarna, Facebook ingenjörer gick till Afrika för att utföra on-the-marken tester och experiment för att undersöka första hand mobila prestanda i utvecklingsländerna.

Alex Sourov, en teknikchef med bas i Facebooks Seattle kontor, beskrev upplevelsen i ett blogginlägg på torsdag morgon, notera att ingenjörer började genom att köpa en melange av Android telefoner.

Sourov medgav att testprocessen var inte lätt, som lider av en kombination av en intermittent, låg bandbredd nätverksanslutning och en brist på minnesutrymme på enheterna. “Teamet även bränt genom sina månatliga data planer på bara 40 minuter, enligt till Sourov.

Men i slutändan, verkar det som om prövningar och vedermödor var värt det med tanke på information som de avslöjade.

Här är en genomgång av några av de justeringar Facebook ingenjörer kunde göra för Android – även på äldre enheter – i sex månader efter resan till Afrika

Tillsammans med ytterligare information om tekniska ändringar, Sourov belägen att den samlade erfarenheten “betonade vikten av vårt arbete på mobila prestanda data effektivitet, nätverkssäkerhet, och ansökan storlek för tillväxtmarknader.”

Facebook detaljer två års arbete för att slå på standard HTTPS, Facebook förklarar hur “TAO” tjänar sociala arbetsbelastning, dataförfrågningar, Facebook devs förklara hur det kartor användaranslutningar till andra “enheter, Facebook översätter naturligt språk gränssnitt enligt Graph Sök, Facebook ingenjörer avslöjar hur Parse passar in Platform, B2B strategier, Facebook släpper nya socialgrafdatabas riktmärke: LinkBench; Facebook avslöjar ärendes bakom app Center rekommendation motor; förstå Unicorn: En djupdykning i Facebooks Diagram Sök

Om man tittar på Facebook expanderande mobilapp portfölj, laget försäkrade också att dessa resultat och förändringar så småningom kommer att tillämpas på andra tillgångar, såsom Instagram och Facebook Messenger.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Minskad app lansering och News Feed laddningstider med mer än 50 procent, gjort justeringar om dataförbrukning (dvs hur mycket utrymme bilder tar upp, etc), skär totala konsumtionen uppgifter med hälften jämfört med året före, Förbättrad nätverksstacken, slashing långsam och misslyckades bildlaster med så mycket som 90 procent jämfört med samma tid förra året, den totala app storlek klipptes ned med 65 procent jämfört med början av 2014.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet