Facebook ska köpa webOS: analytiker

HP försöker sälja sina webOS, och Facebook kan vara ett av de få lönsamma köpare, enligt en analytiker. Den större frågan är om Facebook kan ta en slick mobila operativsystem och göra en stor mobil drag.

Jefferies analytiker Peter Misek gjort argumentet att Facebook kan köpa HP: s webOS. Skälet går så här

Mobil media är integrerad. Google har Android i en vertikal stapel som nu inkluderar hårdvara via förvärv Motorola Mobility. Apple har sin iOS integration med iPhone. Microsoft och Nokia är anslutna vid höften. Och RIM har sin integrerad maskin- och programvaru mobil stack. Om Facebook kommer att bli en spelare måste den integrera sina sociala tjänster med ett OS.

Mobile vinner aktie. IDC rapporterar att mobilt Internetanvändning förmörka trådlöst.

Utvecklare och bärare vill ha en annan smartphone ekosystem. Facebook kan ta en hel del utvecklare till festen.

Misek bottom line

HP har sagt att de försöker sälja webOS [fd Palm operativsystem]. Baserat på vår analys av potentiella köpare och våra kontroller, vi tror Facebook är den bästa passform. Vi ser detta scenario som mest negativa till RIM och Windows 8, eftersom det skulle vara en annan viktig konkurrent tävlar om att vara den tredje mobila operativsystem.

Misek anländer till sin slutsats genom styrande andra parter ut. De flesta smartphone beslutsfattare verkar vara graviterande till Android och Microsofts Windows Phone 7. Andra har sina egna operativsystem och skulle inte behöva webOS. Misek sattes

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

På grund av Facebook skala, utvecklare och rörelse mot media [t.ex. musik] och kommunikation [Messenger], är det möjligt att ett förvärv av en OS tillgång som detta skulle kunna vara ett bra alternativ. Kontroller med utvecklare tyder på att de skulle stödja en potentiell Facebook OS och industrikällor har noterat Facebooks historiskt intresse i ett mobilt operativsystem eller kraftigt påverka en.

På papper, gör Misek argument någon mening. Men Facebook och webOS inte skulle vara en slam dunk. Bland de huvudvärk som webOS skulle medföra, skulle Facebook måste anpassa bärare, konstruktion hårdvara, eller åtminstone hantera utlagda alternativ och certifiera enheter på trådlösa nätverk, och Facebook måste integrera sociala grafen med ett operativsystem som har potential, men couldn ‘t få dragkraft under sina två tidigare ägarna.

Naturligtvis, Facebook kan köpa webOS och bildar en del företag att skapa en Facebook telefon, men det tar fortfarande ledningen tid.

WebOS skulle vara en enorm distraktion till Facebook i en tid då det är under beskjutning från Google och dess Google+ sociala nätverk. De goda nyheterna för Facebook är att det verkar hantera Google väl, men det betyder inte nödvändigtvis att det måste springa ut och köpa webOS och rädda HP ut.

Via webbplatsen USA

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet