Facebook väljer London för första icke-amerikanska teknikgrunder

Facebook är anställa ingenjörer för ett nytt lag baserad i London, meddelade företaget på onsdag.

Det kommer att bli Facebooks första teknikcenter utanför USA. Nyheten kommer att stärka Londons växande rykte som en teknisk knutpunkt, med tanke på Amazons uppenbarelse just denna vecka att det är, om upprättande av en internationell digital medieutvecklingen bas, i staden.

Enligt Facebook programvara ingenjör Philip Su, är London “en perfekt passform för Facebook engineering”.

“Det är ett globalt nav, och det har en levande lokal start-up gemenskap med massor av stora tekniska talang. Vårt team i London kommer att börja i liten skala, med fokus på att bygga en kärna av stora ingenjörer, och sedan växa med tiden och så småningom att fokusera på att bygga produkter inom viktiga områden som mobil och plattform, “skrev Su.

“Våra ingenjörer i London – som de i Menlo Park, New York, och Seattle – kommer att kunna snabbt driva stora idéer och leverera produkter”, tillade han, medan styra läsarna av blogginlägget till en ny profilsida för Facebook London.

Facebooks kontor i London, där de nya ingenjörer kommer att fungera, är i Covent Garden. Som med Amazon, som är lokalisering sitt nya kontor nära Barbican, har Facebook valt att inte sätta sin bas i den så kallade Silicon Roundabout-området.

En karriärer sida för Covent Garden kontor listar för närvarande 22 öppna positioner, även om endast sju är ingenjörsmässiga.

Flytten kommer i en avgörande vecka för Facebook, som kommer att presentera de första resultaten som ett publikt bolag på torsdag.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport