FDA 23andMe uppgörelse bakslag för personliga analys

23andMe sa att det kommer bara ge anor analys för dess genetiska testningservice och rådata utan tolkning efter ett handgemäng med US Food and Drug Administration.

Med andra ord, den viktigaste delen av 23andMe verksamhet och en kugge i kvantifierad själv rörelsen — du och din hälsa som ett ekosystem som ska mätas och analyseras — tog en träff.

FDA: s nötkött var att 23andMe, som erbjöd genetiska test och sedan analyserat data för individer, inte ska kunna annonsera och erbjuda analys utan dess godkännande. I ett blogginlägg, 23andMe vd Anne Wojcicki sade företaget hade talat till FDA sedan 2008 och lämnat in en ansökan om godkännande i juli 2012.

Så nu 23andMe kommer att följa med FDA och avsluta konsumenternas tillgång till sin hälsorelaterade genetiska test i avvaktan på översyn. Vad som finns kvar är anor relaterad analys och rå genetiska data utan tolkning.

Lägg upp och 23andMe nu har att erbjuda en stor uppgifter brandstation utan analys. Tack för ingenting.

Kunder som fått eller köpt kit för hälsorelaterade resultat före 22 november kommer fortfarande att ha tillgång till de uppgifter och analyser.

Det har varit en öppen fråga om konsumenterna skulle rusa ut att få sina gener analyseras för att flagga eventuella problem, men tillräckligt folks används 23andMe för att indikera att det finns en verksamhet där. FDA är sent till spelet och hindrar vad som skulle kunna kallas ett fönster i personanalys.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta