Fem bästa produkterna från CES 2010, från ett affärsperspektiv

Varje år när jag går till Consumer Electronics Show i Las Vegas, medan de flesta deltagarna är ogling över TV-apparater och tv-spel, jag skura showen letar efter produkter som kommer att ha störst verkliga världen inverkan för företagen. Detta är min lista över de fem bästa från CES 2010.

Tänk på att de flesta av dessa produkter itu med vardagliga saker som batteriladdning och utskrift, och är inte särskilt spännande, men jag tror att de kan erbjuda några bra värde ändå.

Produkten levereras med tips för nio olika bärbara varumärken, en mini-USB spets, och ett tips för iPod / iPhone. När varning: det finns inga tips för bärbara Mac-datorer, eftersom Apple gör laddare äganderätt. Pris på produkten är $ 149, vilket är en liten brant, men när man betänker att det i huvudsak tar plats fyra laddare (laptop AC, mobiltelefon AC, laptop DC, mobiltelefon DC) och det tillåter dig att bära färre sladdar, då är det logiskt.

Jag är inte säker på att många företag folks kommer att ta slut och köpa för att ersätta sina nuvarande laddare, men om du behöver en ersättare laptop laddare eller du vill ha en andra eller tredje laddare då detta skulle kunna vara ett bra alternativ.

Produkten har även 802.11n trådlöst, skriva ut direkt från en iPhone (bara bilder för nu), och webbanslutna skrivare appar kallas Smart som tillåter Pro905 att automatisera vanliga uppgifter som att skanna ett dokument och e-posta den till din revisor.

Powermat gör att du kan byta ut enhetens batterier med Powermat batterier och batteridörrar (lägga lite vikt och volym) och sedan helt enkelt lägga dem på en matta för att ta ut dem i stället för att ansluta dem. På CES 2010 visade Powermat av nästa generations sin produkt, som innehåller ett nytt urval av mattor i olika former och storlekar och, viktigast av allt, ny teknik som gör att dörrarna och batteri täcker integreras mycket mer sömlöst och utan att lägga någon vikt eller bulk till enheterna, särskilt smartphones.

Exemplet nedan visar den befintliga Powermat batteriluckan på höger (med den upphöjda yta) och 2,0 batteriluckan på vänster (naturligt integrerad med befintlig enhet design). Detta är hur Powermat kommer att fungera med praktiskt taget alla fall som har ett löstagbart batteri. Däremot att omfatta inte iPhone.

Om du har BlackBerry Enterprise Server (BES), kan du även e-post PPT-filen till dig själv och sedan bara köra presentationen från det e-postmeddelande. Det kommer att möjliggöra en hel del av väg krigare att dike sina bärbara datorer när de reser för att ge presentationer, särskilt på samma dagsutflykter. Ansluta en bärbar dator till en obekant projektor är en kronisk helpdesk problem. BlackBerry projektor kan göra det lite enklare. Bara att ansluta den till en VGA-port och klicka på knappen på toppen för att aktivera det.

Bärbara datorer, snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötas, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, bärbara datorer, Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator ; Bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Enheten kostar $ 199 och det kräver BlackBerry OS 4.6 eller senare.

Verkligheten överträffa dessa förväntningar som QUE proReader visade sig vara vad PlasticLogic VD Richard Archuleta kallas en “trådlös portfölj.” Inte bara QUE har erbjudanden på plats med alla de bästa affärs tidskrifter, men det synkar även med Microsoft Exchange, ger “print-to-enhet” funktionalitet, läser Microsoft Office-dokument och PDF-filer, och tillåter BlackBerry-användare att överföra data från sina smartphones.

Tyvärr fanns det ett annat sätt där QUE överskred förväntningarna: priset. De två modellerna kostar $ 650 och $ 800. Till detta pris, kommer det att konkurrera med tablett och skiffer datorer.

Snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötning

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet