Gateway lanserar 10,1-tums LT41P04u budget laptop

Kom ihåg Gateway? För inte så länge sedan var det Avis till Dells Hertz i direkt PC-försäljningen marknaden. Men medan Dell har lyckats förbli i allmänhetens ögon, har Gateway dragit sig tillbaka efter att ha förvärvats av Acer flera år sedan. Det släpper fortfarande stationära och bärbara datorer, men det är inte exakt cutting edge att beräkna dessa dagar.

Intel har förberedelser för att kunna sätta sina processorer mot ARM, och det är logiskt att skulle hända med tabletter. Nya Chromebooks har lagt de båda teknikerna head-to-head oväntat.

Bilaga A är den senaste produkt: LT41P04u, en 10,1-tums bärbar dator med en blygsam Intel Celeron-processor och en $ 329,99 prislapp. Du skulle bli förlåtna om du trodde det lät som en netbook, att små, billiga bärbara kategori som svepte PC-industrin för några år sedan. Det vill säga fram till den första iPad släpptes.

En av de första offren för tablett revolutionen var ödmjuk netbook, som lovade bekväm tillgång till Internet i ett litet paket. Tyvärr, iPad och efterföljande tabletter levereras mycket av samma sak – i en mer bekväm, tinier paket. Gateway dabbled i Android tabletten rike kort, men klokt minska sina förluster i ett extremt mördande marknaden.

I en tid av Ultrabooks och andra ultratunna, men anständigt specad och prisvärda bärbara datorer (för att inte tala konvertibla bärbara datorer som kan växla mellan tablett och bärbara lägen), den LT41P04u – med sin blygsamma komponenter (2 GB RAM, 320 GB enhet, 1,366×768 skärmupplösning) – verkar lite som en relik. Visst dess display pekskärm aktiverat inte förvånande med tanke på att det kör Windows 8, och den väger bara 2,38 pounds. Men det finns en anledning till att i stort sett de enda liknande system är baserade på Googles Chromebook plattform. (Asus 1015E är ett anmärkningsvärt undantag.)

För att vara rättvis, Chromebook, börjar visa tecken på liv, efter att ha startat långsamt ut ur porten. Då igen, är de inte kör en fullständig version av Windows 8 med budget specifikationer. Kan LT41P04u bevisa att netbook konceptet är fortfarande livskraftig 2013 kör Windows 8? Har du något intresse i en 10-tums budget laptop? Låt oss veta i Talkback sektionen.

[Via Liliputing]

Snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötning

Bärbara datorer, snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötas, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, bärbara datorer, Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator ; Bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet