Google, riskkapitalbolagen syftar till utsäde ekosystem för Google Glass

Google Glass, bärbara specifikationer som kan plocka data från molnet erbjuder kontextuell computing och ja sälja annonser, har nu tre riskkapital outfits att utsäde dess utvecklare ekosystem.

Sökandet jätte riskkapital sa att det bildar Glas Collective tillsammans med Andreessen Horowitz och Kleiner Perkins Caufield & Byers. Målet: The Glass Collective kommer att erbjuda såddfinansiering för utvecklare som vill skapa Google Glass applikationer.

Marc Andreessen, general partner på Andreessen Horowitz, sade på sin blogg

En hel del arbete återstår mellan idag och det fulla förverkligandet av Glas vision. Den spännande delen om dagens tillkännagivande av glas Collective är att precis som med Internet och smartphones, kommer en stor mängd av detta arbete utföras av tredjepartsutvecklare, som kommer att ha i Glass en helt ny plattform och språngbräda för kreativitet att leka med. Alla vi som deltar i Glas Collective är helt säker på att utvecklare kommer att skapa tusentals sätt för miljontals människor att använda glas och förbättra sina liv och världen omkring dem.

Kleiner Perkins partner John Doerr sa

Jag kunde se att glas var inte bara en plattform för applikationer. Det hade också potential att skapa en ny värld av tjänster och upplevelser. Sedan dess har i snabb brand under bara 20 månader, glas har upprepas, testas och förfinas. Det har lockat några av Googles bästa och smartaste talang, och är dränkt i avancerad programvara, inklusive Android, röstigenkänning och ett innovativt användargränssnitt.

Nya plattformar är sällsynta, men kan vara transformerande, när de är baserade på stora produkter med robusta API, kraftfull fördelning och enastående företagare. Det är precis målet glas och glas Collective. Vid KPCB, har vi gjort det här förut, med medel som gör tidiga satsningar på nya plattformar för mobila enheter, sociala nätverk och Java.

I många avseenden är Google efter sin Android playbook för Google Glass. Skapa något och sedan woo utvecklare. Om utvecklare tillbaka du det är halva slaget. Google har några kraftfulla partners till sådant utsäde startups och utvecklare och att verkligheten kan ge Google Glass en fin vallgrav runt dess potentiella affärer som andra rivaler följer snart med bärbar teknik.

Nedre raden: Google Glass har stora sponsorer, en utvecklare ekosystem via Android och företagande och konsumenter väntar på att utvecklas. En liten såddfinansiering kan bara vara en bra kickstart.

Mer

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Lag att förbjuda Google Glass på vägen osannolikt, Google Glass: Först uppmanar skickas ut till Explorer tävlingsvinnare, Google Glass redan inför körförbud som West Virginia preps lag, Google Glass: Ja, är ett recept version på väg, Google tar wraps off första vågen av glas appar, Google Glass: Räkna med omfattande användning förbud över integritetsfrågor, Google Glass: du kyssa din integritet adjö, och du inte har något emot en bit, Google Glass är “slutet av privatlivet”: Australian politiker , Google Glass tävling ger icke-devs en chans att ta $ 1500 specifikationer, Googles Project Glass blir tydligare som färska detaljer dyker upp, Google Glass “upptäckts” börjar få “privata uppdateringar” om förbeställningar, Google Glass kaféet för förbeställa kunder orsaker förvirring, Google Glass: Ska utvecklare köpa en $ 1500 djup prototyp, Googles Project Glas:? grubbla affärsanvändningsfall

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre