Google, Sun, andra band för att bekämpa spyware, adware

Det nybildade Stop skadliga program Coalition kommer att publicera namnen på företag som den anser är de värsta syndarna och visar hur de tjänar pengar genom oetiska marknadsföring och bedrägeri.

Att gå med i koalitionen är sökandet jätten Google, PC-tillverkaren Lenovo, Sun Microsystems, Consumer Reports “Webwatch projekt, Berkman Center for Internet & Society vid Harvard Law School och Oxford Internet Institute i England. Internet-pionjären Vint Cerf, nu Googles Chief Internet evangelist, och Esther Dyson, en investerare och redaktör för Release 1.0, är ​​bland de rådgivare till gruppen. (Release 1.0 ägs av denna webbplats Networks, utgivare av News.com.)

Skadliga program kan få på en ovetande offrets dator när användaren besöker skadliga webbplatser eller genom att ladda ner spel eller andra program.

Användare ofta inte vet att deras datorer har infekterats med skadlig programvara tills de börjar att plågas av popup-annonser, populära fordon för online-pornografi, eller meddelas av myndigheterna att deras datorer har kapats för att lansera attacker mot andra datorer.

Det tar ännu längre tid att upptäcka att lösenord eller annan känslig information, såsom kontouppgifter bank, har stulits och en oskyldig Internet identitet har stulits efter spionprogram planteras på datorn.

Fler amerikaner räknar att falla offer för en cyberattack än en fysisk brott, enligt en undersökning av nästan 700 amerikanska vuxna av IBM, släpptes onsdag. Den oro för möjligheten av en cyberattack har förändrat konsumentbeteende: Hälften av de tillfrågade i undersökningen sade att de inte använder delat trådlösa nätverk som på ett kafé eller flygplats, inte 38 procent inte bank på nätet, och 37 procent inte använda kreditkortsinformation på nätet.

Internet surfare kan besöka webbplatsen, som väntas gå live på onsdag kl Stopbadware.org, för att kontrollera om program som de vill ladda ner är smittade med spyware, adware eller annan skadlig programvara, och varna andra för skadliga program som de har hittat.

Nyheten kommer cirka två veckor efter Anti-Spyware Coalition –a grupp bestående av Microsoft, Yahoo, AOL, Symantec, Computer Associates och McAfee – meddelade det hade kommit överens om standardmetoder för att identifiera och bekämpa spionprogram.

Spyware, adware och andra skadliga program – dubbade skadliga program av koalitionen – kostnads ​​offer miljarder dollar per år, säger John Palfrey, co-chef för StopBadware koalitionen och verkställande direktören för Berkman Center for Internet and Society.

Vi tror att det är ganska viktigt att så många trovärdiga källor stå upp och ta ställning mot (försäljare av skadliga program), i synnerhet mot personer som drar fördel av vad vi tror är skadliga program “, sade han.” Många av dessa är inte olagligt .

Nästan 60 miljoner vuxna amerikaner idag har skadliga program på sina datorer, enligt en färsk Pew Internet & American Life Project. Consumer Reports uppskattar att det kostar hem datoranvändare $ 3,5 miljarder 2003 och 2004 för att ersätta eller reparera sin hårdvara efter det var smittad med sådana program.

Den växande problem hotar framtida användning av Internet, sade Cerf.

Jag tror att den potentiella tillväxten av Internet kommer att begränsas om vi tillåter invasiv skadliga program och spionprogram att fortsätta att gro utan kraftfulla åtgärder “, sade han i ett uttalande.” Alla konsumenter måste ha kontroll över sina erfarenheter när de surfar på Internet, och massan spridning av skadliga program hotar denna kontroll. Vi kan inte låta det fortsätta.

denna webbplats News.com s Joris Evers bidragit till denna rapport.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund