Grånande Linux-utvecklare leta efter nytt blod

Det är inte att Linux kärnutvecklare är “gamla”. När allt kommer omkring, är bara 42. Men för ett par år nu Linus Torvalds, Mr Linux själv, har kärnan Linux kernel utvecklarna varit medveten om att de bästa programmerare har blir äldre.

Detta är inte bara ett intryck. Även som Amanda McPherson, Linux Foundation: s vice VD för marknadsföring och utvecklare program, berättade för mig att “delta i Linux är större än någonsin” och att “mer än 8000 personer hade bidragit till Linuxkärnan sedan 2005,” en närmare titt på Linux utvecklare numren visar att de äldre generationerna av Linux-programmerare bleknar bort.

Jesús M González-Barahona, en av grundarna av mjukvaruutveckling analysföretaget Bitergia, fann att när man tittar på Linuxkärnan utvecklare överväger “ålder” som “tid i projektet,” nya “generationer” av programmerare “blir mindre och mindre . I allmänhet alla generationer är nu mycket mindre än de var fem eller sex år sedan.

Bitergia s “Studien baseras på analys av förbinder sig att git förvaret, vilket innebär att vi förlitar oss på git information som är tillgänglig endast sedan 2005, när projektet började använda det.” Hittills denna pågående studie har gjort tre slutsatser

Linux har varit medvetna om detta problem under en längre tid. Under 2010 på Linux-kärnan panel på Linux Foundation Collaboration Summit, Greg Kroah-Hartman, en ledande Linux-kärnan utvecklare och chef för Linux Driver Project, sade: “Omsättningen på den övre nivån är inte händer.” Och James Bottomley , CTO på sever virtualisering på Parallels, tillade att “det finns mer grå skägg. den grånande av Linux-kärnan kommer att fortsätta tills folk börjar dö.” Andrew Morton, en Googles programvara ingenjör och ledande Linux-kärnan “utvecklare slutsatsen,” Ja, vi blir äldre, och vi får mer trött. Jag ser inte människor hoppar med entusiasm för att arbeta på saker på det sätt som jag använde till.

Så vad göra åt detta? För en sak, Linux Foundation försöker vidga utvecklaren dörren till hobby programmerare.

McPherson tillade att “The Linux Foundation: s uppdrag är att främja och skydda Linux. En stor del av detta tillhandahåller den infrastruktur som är nödvändig för samverkan. Händelser är en viktig del av detta. Vi tänker på händelser som ger både en plats för utvecklare att träffas ansikte to-face – som är avgörande eftersom allt görs på distans – och en plats för användare, industri och större ekosystem att lära om Linux och öppen moln direkt från källan. utvecklarna själva ”

Så “, medan deltagande i Linux är större än någonsin tidigare, alltid vill vi nå nya människor och nya talanger.” Som sagt, “Genomgående våra medlemmar och de som vi kart säga att hitta Linux talang är ett hinder för ytterligare tillväxt av Linux. En av de små sätt hoppas vi kunna påverka som gör LinuxCon en inbjudande plats för nya uppstickare. Vi har alltid haft en “stora tältet” inställning till denna händelse, kanske ibland alltför stor som människor är inte säker på om det är en utvecklare eller sys admin / arkitekt händelse. och faktum är att det är både och.

Specifikt Stiftelsen startar “nya program för att underlätta deltagande från nykomlingar samt öka bidragen från kvinnor och andra grupper. Vi vill att dessa händelser och Linux och öppna moln samhällen att vara välkomnande och inkluderande och hoppas att dessa program kan spela en liten del. ”

Så t ex vid LinuxCon i New Orleans i september, stiftelsen “kommer att vara värd en Newcomers mottagning på söndag kväll, den 15 september Vi bjuder förstagångsdeltagare att ansluta sig till oss och träffa några av Linux-kärnan utvecklare som också kommer att vara i närvaro. Vi hoppas genom att vara värd detta innan evenemanget faktiskt öppnar nykomlingar kan få ut det mesta av sin vecka och knyta kontakter tidigt. ”

Dessutom, McPherson slutsatsen: “Vi är värd vår första kvinnor i OSS [Open Source Software] lunch. Vi ser fram emot att denna grupp tillsammans för att lära sig mer om hur vi kan öka deltagandet bland kvinnor i öppen källkod och Linux och att ge dessa människor en möjlighet att träffa varandra. ”

Förhoppningsvis kommer allt detta få nytt blod och kraft till Linux utvecklingsområdet.

 Berättelser

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

Generationer, som är tre månader lång, krymper över tiden från ca 100-150 till 30-50 per kvartal,. Äldre generationer blir mindre aktiva,. Nya generationer av yngre utvecklare är ganska mindre nu än de var för sex år sedan

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

? Från och med Linux i början

Linux överlevnadsguide: Dessa 21 program kan du enkelt flytta mellan Linux och Windows

Linux når ut till hobby utvecklare, som bidrar till att göra Linux? . Microsoft; Linux Kernel 3,10 plockas för långsiktigt stöd, Linux 3.11: Linux för arbetsgrupper, Android och Linux åter samman i ett operativsystem

Enterprise Software, söt SUSE! ? HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, Enterprise Software, Från och med Linux i början, Linux, Linux överlevnadsguide: Dessa 21 program kan du enkelt flytta mellan Linux och Windows