Handspring Visor Pro

Handspring har lanserat två nya produkter i sitt Visor utbud av Palm OS handdatorer – Neo och Pro. Den Visor Pro är bättre utrustad för de två nykomlingar, kostar £ 269 (inkl moms, eller £ 229 ex moms..) – På samma sätt som den ultratunna Visor Edge. Endast en Visor modell kostar mer – färg skärmad prisma.

Den Visor Pro design är ungefär samma som alla andra Visir förutom ovannämnda Edge, den största skillnaden är hölje färg – Pro är utformade i silver. Den levereras med en rökt grå plast flip-off lock för skärmen, men inte ganska bra slip fall som medföljer de flesta andra Visir. Dess tillämpning knappar på strömbrytare och alla viktiga Spring slot kvar i sina numera välkända platser.

Inne också, det finns några skillnader från tidigare modeller. Operativsystemet är Palm OS 3.5 med vissa tillägg från Handspring såsom införandet av ett avancerat kalender och en blinkande larm för tillfällen då ett hörbart en är alltför påträngande. Du får också mycket smart Snabb Lookup funktionen introducerades i Visor Edge, vilket gör trålning genom adresser för en viss kontakt lättare än vid standard Palm OS.

Den allmänna utformningen av den beröringskänsliga skärmen kommer också att vara bekant för alla redan bekant med Visir eller Palm operativsystem i allmänhet. Den stöder 16 nyanser av grått, har en bakgrundsbelysning och innefattar Graffiti område för handskriftsigenkänning. Strömförsörjningen av ett uppladdningsbart Li-ion cell som, vilket är konventionen laddar automatiskt medan Visor Pro är i sin dockningsstation. Anslutning till en PC via en USB-kabel som är ansluten till denna vagga.

Handspring förblir lojal mot Motorolas Dragon processorer och Visor Pro VZ chip körs på 33MHz – den snabbaste. Den verkliga nyheten i Visor Pro är att det kommer med 16 MB inbyggt RAM. När Palm lanserade sin m500 / 505 intervall i mars, företaget var övertygad om att 8 MB minne var allt som handdatorer kör Palm OS var sannolikt kommer att behöva. Palm gjorde införa stöd för externa lagringsmedia på den tiden, vilket ger ett sätt att utöka det inbyggda minnet, men vår uppfattning var att det inte var angelägna om att ge mer än 8 MB internt lagringsutrymme.

Ingenting Palm har gjort sedan ändringar som förståelse, men Handspring tänker klart annorlunda – åtminstone när det gäller Visor Pro är berörda. Att följa Pro lansering, har Handspring också aviserat en 16MB Spring backup modul.

Handspring är fakturering av Visor Pro som en anordning för avancerade användare och yrkesverksamma. Det känns logiskt. Dess snabbare processor och förstärkt RAM gör det verkligen ett bättre val än vissa andra Visir för denna grupp av användare. När det gäller uppgradering, är det dock bara värt att överväga om du verkligen behöver allt det interna RAM.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator