Handspring VisorPhone Review

Handspring s VisorPhone, som designades och byggdes med hjälp av belgiska företaget Option International, är en dual-band GSM 900/1900 add-on för Visor utbud av Palm OS handdatorer. Nyligen lanserades i Storbritannien, det ger ovärderlig trådlös kommunikation funktionalitet för Handspring enheter, men det är både skrymmande och dyrt på £ 280 (exkl. Moms).

När klippt in ett visir s Spring kortplats, den VisorPhone tillför betydande extra tyngd, och lite försök har gjorts för att integrera den visuellt med handdatorn. Men det är bra gjort, med två dedikerade knappar – en för att starta nummersändaren, en annan för SMS-programmet – plus på strömbrytare och en två-volyminställningen växla. Det finns en anslutningsstatus LED, men det är förbryllande att detta sitter på den övre kanten av VisorPhone, där det är svårt att se när du använder skärmen normalt.

Installera VisorPhone kunde knappast vara enklare: ta bort chunky batteriet i SIM-kortet (modulen är inte kompatibel med den orange eller one2one nätverk), byta ut batteriet skjuter modulen i kortplatsen och inom stunder du är redo att ringa och ta emot samtal. Tyvärr går användarupplevelsen nedförsbacke härifrån. Till att börja med, inte enheten hänga på mobiltelefon signalen mycket väl, och ringsignaler är alldeles för tyst.

Ljudkvaliteten i luren är av dålig kvalitet jämfört med till budget mobiler, och återigen är inte tillräckligt högt. Hela paketet är obekvämt att hålla och, ärligt talat, känns dumt när de hålls vid sidan av huvudet. Förlägenhet åt sidan, i utkanten av Visor vilar obehagligt mot örat och en borste av kinden på skärmen kan lätt avsluta ett samtal samt lämnar oljig märken. Lyckligtvis kan du stänga av hand att spara på batterierna och förhindra oavsiktlig aktivering av pekskärmen.

Fördel är en tyst vibrera alert införlivas i VisorPhone modulen. Men är du sannolikt inte att dra nytta av det med tanke på att kombinationen av handhållna och GSM-modul är tung och skrymmande i något annat än en överrock ficka. Det är också en sådan mild vibration som de flesta användare inte skulle märka det.

Telefonen ansökan integreras snyggt med kontakter hålls på Visor själv. Genom att klicka på adresser som vanligt tar upp en kontakts detaljer, men nu ett klick på telefonnumret tar upp möjligheten att ringa kontakten. Du kan enkelt komma åt och ställa in 50 snabbvalsnummer medan information på skärmen om utvecklingen av samtal är imponerande detaljerad. Räkna inte med att kunna skicka fax, men: även om VisorPhone är klass 1-kompatibel, finns det för närvarande ingen Palm programvara som stöder denna standard.

Den VisorPhone gör lätt arbete att skicka SMS-meddelanden. Dock måste du gå in i separata SMS ansökan – detta görs genom att välja den hårda knappen på modulen eller en ikon på visiret huvudskärm. Skriva text är mycket enklare än att använda en telefon numeriska knappsatsen, även Palm OS graffiti teckenigenkänning verkar krångliga jämfört med Pocket PC karaktär igenkännare eller den nya två-box lösning i Motorola Accompli 008. SMS-meddelanden lagras på visiret snarare än SIM kort, så att du kan organisera dem i mappar.

En separat CD-ROM ingår i VisorPhone förpackning och innehåller snygg Blazer webbläsare, One-Touch postpaket från JP Mobile och BugMe! Messenger-paketet. Endast Blazer webbläsare är värd att nämna eftersom det tillåter dig att visa webbplatser samtidigt ansluten via en WAP-gateway. När du först starta den ansluter Blazer till Handspring portal, som du kan se i färg på Handspring prisma. Med tanke på att de flesta användare bara kommer att ha 9.6Kbit / s bandbredd, bör du hålla sig till WAP-platser (som Blazer kan skilja från HTML-kodade platser). Ange webbadresser underlättas av möjligheten att klistra in vanliga fraser som “.com”, och du kan ordna bokmärken i mappar som kallas kategorier. Sedan Handspring använder Palm OS, kan du välja mellan en rad alternativa webbläsare som finns på Internet.

Den VisorPhone gör ett bra jobb att utvidga kapaciteten hos Handspring handdatorer, men det är svårt att sätta fingret på denna produkts målgrupp. Priset är överdriven, även om du kan hitta ett företag att sälja den med en mobiltelefon anslutning, medan själva modulen är besvärligt. Mobiltelefoner blir allt inklusive avancerade PIM funktioner och “konvergens” enheter som Sagem s WA3050 nu visas, som alla gör VisorPhone ser ut för lite, för sent. Emellertid kan befintliga Handspring ägare som verkligen vill ha en allt-i-ett-lösning tycker att det är ett bra sätt att fylla Springplatsen.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator