HP går shopping (igen), att köpa ArcSight, säger WSJ

Hewlett-Packard kommer enligt uppgift att köpa säkerhetsprogram företag ArcSight för $ 1,5 miljarder dollar.

Enligt Wall Street Journal, kommer HP att betala en anständig premie för ArcSight, men ingenting 3PAR-liknande. ArcSight börsvärde var $ 1,2 miljarder marknaden stänger fredag.

I vissa avseenden är HP spelar catch-up när det gäller säkerhetsprogram. IBM tog ISS borta från marknaden och även köpte Guardium, som liknar ArcSight. EMC äger RSA. Och Intel är i färd med att köpa McAfee.

ArcSight programvara övervakar företagsnätverk. Företaget har en rad produkter som sträcker sig från efterlevnad instrumentpaneler till cyberthreat upptäckt övervakning. När det gäller ekonomi, ArcSight rapporterade en nettovinst på $ 20.900.000 på intäkter på $ 181.400.000 för räkenskapsåret som avslutades den 30 april För verksamhetsåret 2011 är ArcSight förväntas rapportera en nettovinst på $ 29.400.000 på intäkter på $ 226.200.000, enligt analytiker.

Dell går iväg: HP vinner 3PAR för $ 2,4 miljarder

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer