Hur iPhone växte upp: Från batteritid lagring, 10 diagram som förklarar allt

Det har varit 12 olika versioner av iPhone under åtta år av sin existens. Även om det inte skulle ha förändrats så mycket från utsidan, har det skett en enorm mängd uppgradering pågår inuti.

Från dess dimensioner till skärmstorlek, pixeltätheten, och batteriets livslängd, har vi kartlagt några av de stora skillnaderna i iPhone från den första modellen till kommande iPhone 6s och iPhone 6s Plus,. Webbplatsen

iPhones fick lättare tills nyligen men med lanseringen av 6s och 6s Dessutom handenheten har gått upp i vikt. IPhone 6s Plus är Apples tyngsta smartphone ännu – delvis på grund av iPhone har ökat i storlek under åren men också enligt uppgift på grund av användningen av tjockare serie 7000 aluminium för höljet – kanske på grund av klagomål från vissa användare av iPhone 6 och 6 Plus böjning.

Medan telefonerna har blivit högre och bredare med tiden, har de också blivit tunnare – med modeller efter iPhone 6 är den tunnaste ännu.

Överraskande med tanke på dess ålder, är den ursprungliga iPhone inte chunkiest – den äran går till dess efterföljare, iPhone 3G och 3GS.

iPhone CPU tiden, webbplatsen

Som kan förväntas under de åtta år som gått sedan lanseringen av ursprungliga iPhone, har hastigheten på processorn ökat avsevärt. Införandet av en dedikerad co-processor från iPhone 5s framåt hjälpte frigöra ännu mer processorkraft och utökade batteriets livslängd.

Hjälper till att driva denna prestandaökning har varit Moores lag, som förutsäger en fördubbling av transistor densitet vartannat år – även om det tempo börjar avta. Som tillverkningsprocessen för kiselchips utvecklas att etsa ut allt finare detaljer – så små som 14 nanometer i processorn som används av iPhone 6s – fler och fler transistorer kan proppfull på chipet. Elektronikingenjörer använder dessa extra transistorer för att skapa processorer som är kraftfullare, snabbare och mer effektivt.

iPhone Geekbench 3; webbplatsen

Telefonprestanda, här mätt genom Primate Labs Geekbench 3 processor riktmärke, har ökat dramatiskt sedan dagarna av iPhone 3GS. Single-core prestanda för iPhone 6 och 6 Plus är tio gånger större än 3GS, medan multi-core-prestanda är nästan sju gånger högre än för de iPhone 4s (den första iPhone med en dual-core CPU). Läckt Geekbench 3 siffror för de senaste 6s och 6s Plus modeller är runt 2000 och 3500 poäng för single-core och multi-core-prestanda respektive.

iPhone lagring; webbplatsen

Detta diagram visar en ganska stadig expansion i lagrings på iPhone över tiden. Det är lika bra – som iPhone-kameran har förbättrats, så att storleken på bilder tagna ökat. Och program har fått en hel del, mycket större också: tidigare i år Apple ökat högst iOS-appar till 4GB, vilket betyder bara en app kan fylla hela minnet av den minsta ursprungliga modellen.

Med lanseringen av iPhone 6s vissa har klagat på att Apple fortfarande säljer en 16GB modell, men det är värt att notera att när iPhone lanserades var att den största lagringsskiktet säljs.

iPhone ppi; webbplatsen

IPhone började på 3,5 inches och har utvecklats genom 4 inches och 4,7 inches till 5,5-tums status full “phablet”. Samtidigt har den pixeltätheten gått från 163ppi till 401ppi. (Sonys senaste Xperia Z5 Premium har en häpnadsväckande pixeltäthet på 806ppi).

Apple 15 mars

Fem funktioner nästa iPhone behöver (men förmodligen inte kommer att få), Apple att släppa iPhone 5SE, iPad Air 3, New iPhone inbyte program som heter “Handel upp med avbetalningar, Urban Armor Gear Trooper för iPhone 6s Plus: Lämna plånboken bakom och överlev droppar, Smartphone tillväxt nedgångar till 2008 års nivåer, där har Apple gå efter iPhone, Hur man leva med en 16GB iPhone eller iPad (och inte förlora ditt sinne), Apple äger upp till “den 1 januari 1970 iPhone bricking bug

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

iPhone pixlar, webb

Detta visar bara hur snabbt antal pixlar har ökat.

hemsidan

Skärmen är huvudströmförbrukningen i en smartphone: som iPhone skärmar har blivit physcially större och förpackas i fler pixlar per tum, så batteriets kapacitet har varit tvungen att hålla jämna steg.

hemsidan

3G taltid har ökat med fem gånger sedan det infördes i iPhone 3G, medan videouppspelning tid (HD i senare modeller) har fördubblats, och ljuduppspelning har mer än tredubblats. Men genom alla iterationer har wi-fi surftiden endast fördubblats – kanske en återspegling av hur mycket mer komplicerade och kraftömmande webbsidor har blivit under de senaste åtta åren.

hemsidan

IPhone kamera har utvecklats från att vara en respektabel snapper, kan fånga en två-megapixel image, att ha en 12-megapixel bildsensor liksom autofokus, automatisk HDR, exponeringskontroll och många andra funktioner. Videokvaliteten har följt en liknande utveckling, från inspelningen ganska lerig 640 x 480 upplösning film filmer som matchar skärpa de senaste 4K tv.

Som är väsentlig i denna ålder selfies och videosamtal, kan framsidan kamera på iPhone 6s och 6s Plus fånga fem megapixel stillbilder och 720p video – långt ifrån den bakre kameran endast för tidiga telefoner.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus