Hur Netflix vill avsluta geoblocking

Netflix vill stoppa sina kunder från att använda virtuella privata nätverk (VPN), men inte genom att blockera tjänster, utan planerar det vid undertecknandet innehålls erbjudanden på global basis, vilket innebär att kunder överallt i världen kan få samma tv-program och filmer på samtidigt.

(Skärmdump av Josh Taylor /

I sina Q4 resultat släpptes på tisdagen meddelade video-streaming jätte Netflix aggressiva planer på att slutföra en expansion över hela jordklotet på bara två år. Först av rang är Australien och Nya Zeeland i mars där bolaget har varit ganska tystlåten avslöja priset eller exakt vad som visas kommer att vara på tjänsten vid lanseringen tid.

Det har funnits rädsla att innehållet ger på den australiensiska tjänsten kommer att vara sämre än den amerikanska tjänsten, eftersom mycket av innehållet har redan hoppat upp i exklusiva avtal med Foxtel, eller andra lokala aktörer som Quickflix eller kommande Fairfax-Nine satsning Stan .

Företaget är också närvarande vägrar att bekräfta att Netflix-producerat innehåll House of Cards och Orange är den nya svarten kommer att finnas tillgänglig på den australiensiska tjänsten vid lanseringen på grund av befintliga affärer som tecknats med Foxtel före bolagets planer på att komma in i Australian marknadsföra.

Man tror att Netflix kommer House of Cards vid lanseringen på grund av de rättigheter som löper ut med Foxtel i slutet av förra året.

Det är okänt exakt hur många australier finnas tillgång till amerikanska Netflix tjänsten i dag via en VPN. Men ett ögonblick av panik som i bland australiska Netflix användare i början av januari när en mindre förändring med Netflix att använda Google DNS för bolagets Android app ledde till vissa användare tillgång till Netflix via en VPN kopplas bort.

Nästan alla andra VPN användare fortfarande kan ansluta till tjänsten, och Netflix sade att dess politik på VPN inte har förändrats. Men säger företagets policy specifikt att det kan “avsluta eller begränsa” tillgång till Netflix för användarna i strid med villkoren för användning runt tillgång till innehåll där Netflix inte har rättigheterna till innehållet.

Det är en obekväm ställning för Netflix att vara i – att ha kunder som är villiga att betala för tjänsten, men film- och tv-studior missnöjda med Netflix få intäkter på marknader där det inte har rättigheterna till innehållet.

Även om företaget inte talar om huruvida det planerar att blockera VPN användare är det allt att ta itu med det underliggande problemet, snarare än bara symptomen.

I kallar ett resultat på tisdag, Netflix vd och grundare Reed Hastings sade att ha globala innehåll erbjudanden är målet för företaget.

“[Vi] hade visionen att börja räkna ut hur man får globala rättigheterna för en del av innehållet genom att flytta upp i näringskedjan”, sade han.

Och vi har drivit på den dimensionen, där vi kan få de globala rättigheterna och vi behöver inte gå från land till land över 200 länder, men i stället kan ge producenten upfront pengar, garanterat pengar, och få stor tillgång.

Netflix chief innehåll officer Ted Sarandos sade att detta redan har förhandlats fram för Gotham och Breaking Bad spin-off Better Call Saul, som licensieras till Stan i Australien.

“I stället för att behöva gå från land till land att stapla upp dessa erbjudanden, och rada upp de fönster, gör detta att vi kan göra tjänsten, val mycket mer globalt för tittare runt om i världen som alltmer vet exakt när dessa visar började, och är hungrig att se dem så fort som möjligt “, sade han.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Data Management, Godan, mata världen med öppna data, stora datamängder, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, moln, Ansluten behöver moln era bättre nätverk, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Sarandos sade att de globala erbjudanden allt skulle bli mer tilltalande för studios som vill “strömlinjeforma” sin verksamhet.

“Jag tror verkligen sanningen om det är det inte göra det svårare, eftersom det gör det mer attraktivt för studios eftersom de effektivisera sin verksamhet”, sade han.

Netflix planerar också på att släppa 320 timmars ursprungliga innehållet i år, vilket ökar möjligheten för företaget att erbjuda innehåll i alla regioner är verksamt på en gång.

På den hotande lanseringen av HBO fristående streamingtjänst, Hastings sade att det är osannolikt att HBO vill störa sin egen kabel abonnemang genom att erbjuda det på samma prisnivå som Netflix, men om det gjorde det, skulle det vara ett komplement till Netflix.

Jag tror att även om de skulle passa oss i prissättningen, det bara kommer att bli en hel del människor som abonnerar på båda. Om de gör stora verk, kommer folk dessutom prenumerera på dem. Det är definitivt inte en nollsummespel situation.

Hastings välkomnade också USA: s president Barack Obamas drag att upprätthålla nätneutralitet, som anger att USA allt tittar på internet som ett verktyg. Han sade också att Federal Communications Commission flytt till klass bredband minst 25Mbps nedladdningshastighet är rätt beslut.

“När du har fått en ultra HD video, det är 15Mbps för bara en enda ström, och du kommer att vilja videokonferenser, du kommer att vilja online-lärande, du kommer att vilja alla typer av applikationer, övervakning av bostäder “, sade han.

25Mbps är lite av en baslinje för de kommande fem åren, i motsats till de senaste fem åren.

Godan, mata världen med öppna uppgifter

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip