Hur vet man att skicka e-post till molnet

E-post i slutändan kommer att flytta till molnet / Software as a Service modell, men matten får inte lägga upp för större företag. Hur vet du när du ska göra hoppet?

Gartners analytiker Matthew Cain och James Lundy gick igenom molnet kontra på plats e gåta, men det som verkligen gjorde presentationen var en serie av diagram som fungerar som besluts nät för att göra ett drag.

Jag har pratat med en massa IT-chefer på Gartner IT Symposium i Orlando och många av dem var minst begrunda flytta e-post till molnet. Gartner räknar med att 20 procent av e-platser kommer att ha en SaaS eller molnmodell av 2012. Dessutom kommer mindre företag att leda molnet e kostnad, men stora företag kommer att följa med. Nedre raden: Cloud e kostnaderna kommer att vara 50 procent mindre än sina på premissen motsvarigheter i 2012.

Här är jämförelsen

Lundy och Cain sade att e-post kommer att flytta till molnet av följande skäl

Ändå kommer moln e-post inte vara för alla. Ange andra användbara diagram från Lundy och Cain.

Den stora takeaway är att du måste ta hänsyn till molnbaserade e-post i den långsiktiga planeringen. Utmaningen är att det finns flera spelare. Gartner förväntar sig också att Cisco kommer in i värd e spelet att gå med Google, Microsoft, IBM och en uppsjö av andra.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Värd modeller kan ge betydande stordriftsfördelar. De flesta organisationer inte skala förbi tiotusentals användare, medan värdar kommer i slutändan tillhandahålla tjänster för miljontals användare,. Webbläsarbaserad e-post kommer att sänka kostnaderna,. Förvaring kommer att bli billigare för moln e-postleverantörer,. Och offlineåtkomst problemet lösas. Gartner räknar med värdar som Microsoft och Google att erbjuda offline e-åtkomst i en webbläsare med en 30-dagars cache.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner, samarbete, Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack, rörlighet, brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze