Kan sydkoreanska smartphones slå tillbaka “marknaden squeeze”?

Skaparna av ultra-högpresterande smartphones överbelastad med flashiga specifikationer är att få hamrade av snarstuckna feely Apple, rik med “mänsklig känsla och en användarvänlig upplevelse” i den övre änden, och allt snabbare och mer tillförlitliga kinesiska mobiltelefontillverkare vid sina bakre flank .

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Detta kommer i slutändan innebära stora spelare, Samsung och LG Electronics, skulle ställas inför en unwinnable utnötningskrig över marknadsandelar och vinstmarginaler.

“Den främsta orsaken till framgången för Galaxy-serien – i synnerhet dess SII, SIII och S4 – var att det inte fanns några kinesiska tillverkare som Huawei och Xiaomi”, säger Lee Seung-woo, en analytiker med Industrial Bank of Korea.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Men Samsungs premie har sedan minskat i förhållande till dessa kinesiska tillverkare.

Samsung först presenterade sin Galaxy SII i februari 2011 och kanske att kyla maskin-liknande prestanda ledde koreanska företag till marknadsdominans, och de har sedan haft en dominerande marknadsandel i hela världen.

Men är glansdagar koreanska smartphone företag över?

“Koreanska företag är mestadels inriktad på elektronisk prestanda smartphones – inte UI eller UX – och en användarvänlig stil, i motsats till Apple iPhone”, säger Lee Shin-doo, Seoul National University professor som specialiserat sig på display-teknik .

Rollen av vad UI eller UX spelar i en digital enhet är mycket diskuteras bland IT-proffs – ja, som är deras mycket definition – men trots vagueries av idén, kan det betyda skillnad för framtiden för koreanska smartphones .

“Koreanska företag lägger sin vikt på halvledarindustrin, såsom riktigt snabba appar och processorer, särskilt Samsung, men [dessa företag] ganska mycket ignoreras den användarvänliga, människa-känsla erfarenhet,” Lee Shin-doo sade.

Men nu som håller slirar, som Samsung och LG möter konkurrens från Apple på high-end i smartphone-segmentet, och av hög kvalitet och billiga telefoner tillverkas av ett kotteri av kinesiska företag, såsom Huawei, Xiaomi, och Lenovo. De tre kinesiska företag bröt sig in i “topp 5” i termer av globala marknadsandel under andra kvartalet i år, enligt International Data Corporation (IDC).

Den 30 juli, Samsung rapporterade en 7 procent lägre intäkter jämfört med föregående år och resultat med 8 procent, pressas på både höga och låga ändar av dessa konkurrenter. LG: s 2: a kvartalet tillkännagivande var ännu dystrare, dess april-juni Rörelseresultatet gled 60 procent från ett år tidigare.

“Samsung marknads squeeze är oundviklig, så de bör fördröja ytterligare marknadspressen genom dessa kinesiska tillverkare”, säger Lee Seung-woo.

I grund och botten, kommer smartphone marknaden inte längre ser stora nya innovationer.

Förra året sjönk Samsungs varumärke gentemot dessa andra kinesiska smartphone beslutsfattare.

Samsungs globala marknadsandel halkade under andra kvartalet också, kryp ner till 21. 7 procent, med 73,2 miljoner enheter, per år under år minskning med 2,3 procent, enligt IDC.

Den kombinerade globala marknadsandel av kinesiska smartphone beslutsfattare slå ut sydkoreanska motsvarigheter i december förra året, enligt en rapport från Federation of Korean Industries.

Nio kinesiska mobiltelefontillverkare, inklusive Huawei, Xiaomi, och Lenovo trängs undan Samsung och LG med mer än en procentenhet med 31,3-30,1 procent.

Men även där, Samsung har utlöst upp av en försörjnings snafu av kant modeller – lågt utbud för att möta större än väntat efterfrågan på nya böjda luren. Äldre Galaxy-modeller, men sålde raskt tack vare djupa rabatter och kampanjer i hela kvartalet.

En LG talesman sade företaget planerar att differentiera genom att stärka sitt varumärke och erbjuda bättre service efter försäljning.

Apple, Kina hot

Samsung har uppgett under sin telefonkonferens för det andra kvartalet att det kommer att säkra både omsättning och vinst, och tydligt beskriva sin låga till high end varumärke.

Frisläppandet av Galaxy Note 5 och S6 kanten plus nästa vecka är ännu viktigare, i stort sett, kan frisättningen vara ännu viktigare för landet.

Landets totala export såg en nedgång i juli för sjunde raka månad, men samtidigt totala sydkoreansk export avtagit, dess IT-produkter – som en del av denna export – fortsatte att stiga.

Korea IT exporten uppgick till $ 173.800.000.000 år 2014, en 2,6-procentig ökning jämfört med föregående år, enligt ministeriet för vetenskap ICT och framtida planering, med IKT exporten står för 30,3 procent av den totala exporten, på $ 573.000.000.000. Galaxy S6 och G4, flaggskeppssmartphones Samsung och LG, respektive, ledde tillväxten.

En framåtblickande strategi för Samsung och LG måste innehålla snabbare maskiner som även integrerar en human touch, enligt Lee Shin-doo.

“Vad Samsung har att göra är inte bara understryka maskinbaserade och högpresterande enheter, men [det] har också lagt ned på det ett mänskligt ansikte. De måste integrera den i sina framtida smartphones”, säger han.

Titta, ungdomar vill ha något som inte bara är en leksak, men också en vän.

Situationen är lite mer komplicerat för LG smartphones. Lee Shin-doo påpekade avgörande faktum att LG inte kan förlita sig på en halvledar verksamhet vägen Samsung kan, liksom en annan viktig ingrediens som LG saknas.

Det kan vara mycket svårt för LG att differentiera sina telefoner från andra konkurrerande telefoner. Kina utvecklar högpresterande men billiga telefoner och Apples telefoner har en utmärkt UI / UX erfarenhet, betonar design och en interaktiv stil.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Exportdriven koreanska ekonomin i smartphone fara

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell